Így szerzik meg a banki adataidat

bankkartyaA legegyszerűbb módja a bűnözők számára az online bankszámlákhoz való hozzáférésnek, ha a számlatulajdonosnak adják ki magukat. A bankszámlára vonatkozó adatok illetéktelen megszerzésének egyik módja az adathalászat, amikor egy csaló oldalon a felhasználók óvatlanul megadják az azonosítójukat és a jelszavukat. A másik módszernél a bűnözők egy banki trójai segítségével szerzik meg a bejelentkezési információkat, amikor a felhasználó belép a bank hivatalos oldalán keresztül — figyelmeztetnek a Kaspersky szakértői.

A számítógépek és a mobilkészülékek egyaránt sérülékenyek az ilyen jellegű támadásokkal szemben. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a felhasználók jelentős hányada (49 százalék) érzi úgy, hogy kiszolgáltatott az online pénzügyi tranzakciók során. Sőt, a fele (54 százalék) arról számolt be, hogy az offline fizetés megbízhatóbb, mint az online módszer, és 46 százalékuk egyetért abban, hogy a személyes banki ügyintézés biztonságosabb, mint az online eljárás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így védekezhetsz a nomofóbia ellen

hét jún 29 , 2015
Szakemberek szerint egyre terjed a nomofóbia (félelem mobiltelefon nélkül). Kérdéses persze, hogy ez tényleg betegség-e, vagy csak a régimódi szemléletű emberek és az orvosok vélik annak, akiknek az internet és a számítógépes játékok inkább átkot jelentenek, mint áldást. Ha inkább a neten szörfölünk, ahelyett, hogy a barátainkkal beszélgetnénk, logikus, hogy […]
mobiltelefon

Friss, ropogós