Használsz banki és fizetési appot? Gondold át mégegyszer!

mobil-simA Kaspersky Lab kutatócsoportja felfedezte a valaha látott egyik legveszélyesebb androidos banki trójait. Az Acecard közel ötven különböző online pénzügyi és más alkalmazás, valamint szolgáltatás felhasználóit képes megtámadni, valamint meg tudja kerülni a Google Play Áruház biztonsági intézkedéseit is. Tavaly a Kaspersky szakértői az ausztrál mobil banki támadások számának szokatlan növekedését észlelték. Ez gyanúsnak tűnt a számukra, és nagyon hamar felfedezték, hogy a növekedés oka egy banki trójai volt: az Acecard.

Az Acecard trójai család szinte az összes olyan malware funkciót használja, amely jelenleg ismert – kezdve a bankok szöveges és hangüzeneteinek az ellopásától a hivatalos alkalmazásablakok lefedéséig olyan hamis üzenetekkel, amelyek utánozzák a hivatalos bejelentkezési oldalt, így próbálva meg ellopni személyes információkat és számla adatokat. Az Acecard család legújabb változata képes megtámadni mintegy 30 banki és fizetési rendszer ügyfél alkalmazását. Tekintettel arra, hogy ezek a trójaiak képesek bármilyen alkalmazás ablakát utánozni, a pénzügyi támadást elszenvedett alkalmazások száma még ennél is sokkal nagyobb lehet.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Invitel: virus és adatvédelmitippek I.

sze febr 24 , 2016
Az Invitel infografikája azt mutatja meg, hogy egy kis odafigyeléssel és egyszerű megoldások alkalmazásával biztonságosabbá tehetőek a kisvállalatok egyes munkafolyamatai. Ez is érdekesTöbb ezer gamer fiókot veszélyeztet egy új malware A több mint száz milliárd […]Egyre rafináltabbak a mobil banki vírusok A banki trójai vírusok egyre […]A BlackEnergy ukrán szervezeteket […]
vírus