4iG: még partnerként sem számolunk a Delta Systems-szel

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (TEBÉSZ) elnöke, Dióslaki Gábor szerint az Est Media részvényeseinek jogukban áll tudni, hogy minek alapján értékelték 28,6 milliárd forintra a megvásárolt Delta Systems Kft.-t, ugyanakkor Balázs Csabának, az Est Media nagytulajdonosának az álláspontja az, hogy ez üzleti titoknak minősül – írta a Világgazdaság. A TEBÉSZ elnöke a lapnak elmondta, hogy hivatalosan is kérik majd a társaság menedzsmentjétől, hogy tegyék nyilvánossá a dokumentumot, vagy legalább a cégértékelésre vonatkozó részét. Balázs a lapnak nyilatkozva úgy fogalmazott: „egy üzletrész vételárát a felek a szabad belátásuk alapján állapítják meg, és nem kötik mások orrára, hiszen üzleti titoknak minősül, amelyet még a részvényeseknek sem áll módjukban megismerni”. Szerinte a társaság egyelőre nem készül arra, hogy kötelező vételi ajánlatot kell majd tenni a részvényeseknek.

Ennél is érdekesebb, hogy a napilap úgy értesült, hogy a háttérben jelenleg is zajlanak egyeztetések a 4iG-vel az Est Media és vele együtt a Delta Systems megszerzésére. A 4iG ugyanakkor arról tájékoztatta a lapot, hogy nem tett és a jövőben sem tesz ajánlatot a Delta Kft. vagy az Est Media társaságokra, sőt potenciális partnerként sem számolnak az informatikai társasággal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Retro rádió megelőzte a Petőfit

hét aug 5 , 2019
Naponta 5,8 millióan, hetente több mint 7,2 millióan hallgattak rádiót 2019 második negyedévében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adatai szerint, ami azt jelenti, hogy Magyarországon a 15 éves vagy idősebb lakosság 69 százaléka naponta, míg 86 százaléka hetente hallgat rádiót. Országosan a 15 éves vagy idősebb lakosság körében egy […]
néprádió

És még ez is...