Fellendülőben a viselhető számítástechnikai eszközök piaca

smartwatchAz első negyedévben is megőrizte bővülő lendületét és újabb piaci szereplők közelgő belépésével további növekedés elé néz a viselhető számítástechnikai eszközök (“wearables”) világpiaci forgalma – jelezte csütörtökön publikált elemzésében az amerikai International Data Corporation (IDC) számítástechnikai és informatikai piackutató vállalat. Az IDC prognózisa szerint az idén 72,1 millió különféle viselhető számítástechnikai eszközt értékesítenek a világpiacon, 173,3 százalékkal többet a 2014-es 26,4 milliónál. A növekedés pedig öt év alatt évi átlagban 42,6 százalékos lesz, így 2019-re eléri a 155,7 milliót.

A kifejezetten meghatározott feladatokra gyártott, azaz harmadik fél által készített alkalmazások futtatására nem alkalmas viselhető eszközök forgalma lendületes növekedést mutat – mutatott rá Jitesh Urbani, az IDC elemzője. A Fitbit, a Xiaomi és hasonló gyártók hatalmas lökést adtak a száz dollár alatti árkategóriájú készülékeknek és ez a lendületes növekedés az idén is folytatódik – tette hozzá. Az ilyen készülékekből 2014-ben 22,1 milliót értékesítettek, az idén pedig ennél várhatóan 76 százalékkal többet, 39 milliót. 2019-re a készülékek forgalma 66,3 millióra emelkedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Őrizetben a fiatalkorú fülhallgatórabló

pén jún 19 , 2015
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy tizenöt éves szendrőládi fiúval szemben. A nyomozás adatai szerint 2015. június hatodikán, este hat óra körüli időben egy sajószentpéteri buszmegállóban egy tizennyolc éves fiataltól akkor még ismeretlen fiú megkérdezte a pontos időt és elkérte a mobiltelefonját, majd miután […]