Állítólag a felhő gyorsítja az innovációt

felhoAz Oracle új kutatása szerint a nagyvállalatok több mint kilencven százaléka úgy gondolja, hogy a felhő elősegíti a gyorsabb innovációt. Az Oracle megbízásából, az IDG Connect által készített tanulmány szerint a vállalkozások fele (51 százalék) két éven belül készen áll a felhőre, azonban az átálláshoz kapcsolódó kérdések és bizonytalanságok egyre jelentősebbek. A hibrid felhőmegoldások telepítésénél a hagyományos akadályokat (például a biztonsági aggályok), háttérbe szorítják az olyan működéssel kapcsolatos kételyek, mint az összetett informatikai architektúrák és a hálózati sávszélesség kérdése. A privát felhő infrastruktúrákat építő vállalkozások továbbra is a biztonságot tekintik a legfontosabb kihívásnak.

A válaszadók kiemelték azt is, hogy az üzleti döntéshozók támogatásának elnyerése az egyik legfontosabb alapköve a sikeres privát és hibrid felhő infrastruktúráknak, ami azt sugallja, hogy a felhőre való átállás már túlmutat az informatikán, és a szélesebb körű üzleti szempontok is fontos tényezők. Ezek a trendek azt mutatják, hogy az informatikai vezetők szerepe sokkal fontosabbá vált az összetett architektúrák koordinálásának, és a felhőre való átállás előnyeinek kommunikálásának területén.

A kutatás főbb megállapításai
A válaszadók 92 százaléka szerint a felhő gyorsítja az innovációt, 73 százalék úgy gondolja, hogy segít megtartani az ügyfeleket, illetve 76 százalék szerint az új ügyfelek megnyerésében is hasznos a felhő. Minden ötödik (19 százalék) vállalkozás elérte a felhő bevezetéséhez szükséges fejlettséget, és 51 százalék két éven belül készen fog állni a bevezetésre. A válaszadók szerint a sikeres hibrid felhő bevezetésének legfontosabb építőkövei az üzleti döntéshozók támogatásának elnyerése (29 százalék), a költséghatékonyság (25 százalék), illetve a beszállítókkal való erős kapcsolat kiépítése (22 százalék). A hibrid felhő bevezetésének legfőbb akadályai az összetett informatikai architektúrák kezelése (60 százalék), a hálózati sávszélesség (27 százalék), és az informatikai beszállítóval való kapcsolat (52 százalék).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.