Windows 7 átállás: öt tipp, ami kincs I.

A jövő év áprilisában megszűnik a Windows XP támogatása, ami számos vállalatot arra kényszerít, hogy működését új informatikai alapokra – a legtöbb esetben Windows 7 rendszerre – helyezze át. A migráció szó hallatán a legtöbb vezetőt és informatikust aggodalom tölti el: átdolgozott éjszakák, reklamáló felhasználók, az egekbe szökő költségek, inkompatibilis alkalmazások és egyéb problémák rémképei sejlenek fel előttük. A migráció azonban könnyen kézben tartható, és egyszerűen lebonyolítható, ha jól átgondolt tervvel és a megfelelő eszközökkel a kezünkben látunk neki. Aki az alábbi öt lépés mentén állítja össze az átállási tervet, az biztos lehet abban, hogy a teljes folyamat alatt, sőt, az átállás után is zökkenőmentesen és biztonságosan működik minden rendszere — állítják a Novell szakértői.

Készítsünk pontos leltárt a teljes környezetről!
Az átállás előkészítésének első lépése, hogy minden, a szervezeten belül használt számítógéppel kapcsolatban összegyűjtjük a hardverkonfigurációkkal és szoftverekkel kapcsolatos információkat, hiszen ezek alapján tudjuk megtervezni a további szükséges lépéseket. Fel kell térképeznünk, hogy a meglévők közül mely összetevőkre lesz valóban szükség az új rendszerben is, melyek kompatibilisek az új megoldással, illetve melyeket kell lecserélni, átalakítani vagy virtualizáció segítségével elérhetővé tenni a migráció után. Ez hosszadalmas és munkaigényes feladat lehet a megfelelő eszközök nélkül, de szerencsére vannak olyan eszközök, amelyekkel a teljes folyamat automatizálható. Az ilyen megoldások nem csupán listát készítenek a szervezet infrastruktúrájában található elemekről, de az összegyűjtött adatokat össze is vetik a folyamatosan frissülő adatbázisában található információkkal. Ezáltal kiküszöbölhetők az esetleges elírásokból származó téves tételek, illetve megkülönböztethetők a valódi alkalmazások a további, más típusú futtatható fájloktól. A leltár és a részletes információk birtokában már meg tudjuk mondani, mely hardvereink és szoftvereink képesek együttműködni az új rendszerrel, illetve mely gépeink szorulnak frissítésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Cisco oktatók állami támogatást sürgetnek

csü szept 26 , 2013
  Az idén 15 éves Cisco Hálózati Akadémia megbízásából kutatás készült, amely a hallgatók és oktatók elégedettsége mellett az elérhető minősítések piaci értékét vizsgálta. A Cisco Hálózati Akadémia az elmúlt másfél évtized alatt Magyarországon 2,7 milliárd forintos ráfordítás mellett több mint 22 ezer hallgató képzését tette lehetővé. A felmérés szerint mind […]

Friss, ropogós