Nincs mese, januártól indul az agrár statiszikai rendszer

kukoricaJanuártól interneten elérhető, egységes agrárstatisztikai információs rendszer váltja fel az eddig papír alapon működőt, egy 497,6 millió forintos uniós támogatással megvalósult fejlesztés eredményeként – közölte az Agrárgazdasági Kutató Intézet kedden az MTI-vel. A projekt az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) vezetésével, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nebih) együttműködésével valósult meg. Az új rendszer összehangoltan működik a Piaci Árinformációs Rendszerrel (PÁIR), valamint a vágóhídi minősítési adatok nyilvántartásának és feldolgozásának informatikai rendszerével (OVMR). Az Agrárstatisztikai Információs Rendszer (ASIR) statisztikai adatgyűjtési feladatokat lát el az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program keretében. Ez az adatgyűjtés részben EU-s előírások alapján kötelezően végrehajtandó, részben pedig az állami intézményrendszeri és a szakmai, kutatói igények kielégítését szolgálja a közlemény szerint.

One comment to “Nincs mese, januártól indul az agrár statiszikai rendszer”
  1. rendkivüli nehezen "közelithető" meg a rendszer.

    A Firefox keresőben hiába irom be az ASIR rendszer elérhetőségét, a bejelentkezés után a már szabályos felhaszn. névvel ,jelszóval nem lehet belépni!

    Bővebb eljárási tájékoztatót l kelllett volna kiadni, hogy ne csak a programozó értse, mert a határidőt igy nem lehet betartani!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.