Nincs mese, januártól indul az agrár statiszikai rendszer

1

kukoricaJanuártól interneten elérhető, egységes agrárstatisztikai információs rendszer váltja fel az eddig papír alapon működőt, egy 497,6 millió forintos uniós támogatással megvalósult fejlesztés eredményeként – közölte az Agrárgazdasági Kutató Intézet kedden az MTI-vel. A projekt az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) vezetésével, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nebih) együttműködésével valósult meg. Az új rendszer összehangoltan működik a Piaci Árinformációs Rendszerrel (PÁIR), valamint a vágóhídi minősítési adatok nyilvántartásának és feldolgozásának informatikai rendszerével (OVMR). Az Agrárstatisztikai Információs Rendszer (ASIR) statisztikai adatgyűjtési feladatokat lát el az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program keretében. Ez az adatgyűjtés részben EU-s előírások alapján kötelezően végrehajtandó, részben pedig az állami intézményrendszeri és a szakmai, kutatói igények kielégítését szolgálja a közlemény szerint.


 

One thought on “Nincs mese, januártól indul az agrár statiszikai rendszer

  1. rendkivüli nehezen "közelithető" meg a rendszer.

    A Firefox keresőben hiába irom be az ASIR rendszer elérhetőségét, a bejelentkezés után a már szabályos felhaszn. névvel ,jelszóval nem lehet belépni!

    Bővebb eljárási tájékoztatót l kelllett volna kiadni, hogy ne csak a programozó értse, mert a határidőt igy nem lehet betartani!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nehogymá' feleslegesen csengjen otthon a telefon

sze dec 18 , 2013
ShareTweetPinShareVezetékes telefonszámok mobiltelefonszámokra történő átirányításáról írt alá megállapodást az Externet Nyrt. és a Vodafone Magyarország – közölte az Externet az MTI-vel. A szolgáltatás keretében az ügyfelek vezetékes telefonhívásaikat a mobiltelefonjaikra irányíthatják. A közlemény szerint az Externet több millió perces forgalmat és jelentős bevétel növekedést vár a terméktől. ShareTweetPinShare

És még ez is...