Végre! Kölcsönösen teremt értéket a GDE és a Microsoft

Szabó Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója és Dietz Ferenc, a GDE elnöke A Gábor Dénes Egyetem (GDE) és a Microsoft Magyarország együttműködési megállapodást kötött. Nem akármilyent: S T R A T É G I A I-t.

Az együttműködés célja a felek kölcsönös értékteremtő tevékenységének hosszú távú támogatása, a redmondi cég képzési rendszereinek, illetve mesterséges intelligencia (MI) megoldásainak felhasználása, valamint a digitális transzformáció megvalósítása a felsőoktatásban – közölte az egyetem. Mint írták, az intézmény egyre nagyobb szerepet szán az oktatásban és a képzési rendszereiben a mesterséges intelligenciának. Az együttműködési megállapodást a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója Szabó Péter és a Gábor Dénes Egyetem elnöke Dietz Ferenc írta alá.

Az együttműködés alapján a Microsoft Learn for Educators program keretében a hallgatók és oktatók hozzáférhetnek a Microsoft hivatalos tananyagaihoz és tanúsítványaihoz, amelyek alap- és haladó szintű ismereteket nyújtanak a felhőalapú számítástechnikáról, a MI-ről, a kiberbiztonságról és az üzleti alkalmazásokról.

A Microsoft MI képelemzési technológiája lehetővé teszi a képek vizuális jellemzőinek kinyerését és értelmezését előre betanított mesterséges intelligencia modellek segítségével. Ez a technológia alapvető fontosságú a GDE dróntechnológiai képzéseiben, ezért a terület kutatására a GDE Mesterséges Intelligencia Tudásközpontot hoz létre. A tudásközpont a Microsoft által biztosított tananyagra építve és a Microsoft technológiát is felhasználva kutatja a területet.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megoldotta szerverproblémáit az Erste Bank

szo szept 9 , 2023
Helyreállította az Erste Bank az informatikai rendszereit, így ismét működik összes szolgáltatása – közölte a bank. Az ügyfelek a George Web mellett a George Appot is újra elérhetik. A váratlan rendszerleállás alatt lakossági és mikrovállalati ügyfelei bankfiókban vagy TeleBankon indított utalásainak díját az Erste elengedi, illetve jóváírja. Korábbi közleményükben a […]
ERSTE

És még ez is...