Végre kész a katasztrófavédelem it-rendszere

TollárTiborMegújult a katasztrófavédelem informatikai rendszere. A projekt célja a katasztrófavédelem informatikai és térinformatikai rendszerének fejlesztése és egységesítése, az elavult eszközök és technológiák kiváltása, a döntési képesség javítása, valamint a katasztrófavédelem reagálásának gyorsítása volt. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese. Tollár Tibor tűzoltó dandártábornok elmondta, hogy a másfél milliárd forintos projekt keretében új eszközöket állítottak rendszerbe, redundáns adatkapcsolatok épültek ki, egy védett objektumba tükörszerver került, ezer munkaállomás minőségi cseréjét hajtották végre, s megvalósult a komplex térinformatikai rendszer.

A főigazgató-helyettes szerint a katasztrófavédelem informatikai rendszere komplex, egységes, biztonságos és költséghatékony lett, olyan, amely széles körű információelérést tesz lehetővé, felhasználóbarát, emellett átjárható és integrálható. Teendők, megvalósításra váró tervek még mindig vannak, tette hozzá a tábornok, így például új technológiai megoldásokat is be lehetne építeni még a napi munkába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mobilja buktatta le a bestiális rongálót

hét nov 3 , 2014
Egy autó megrongálása miatt indított büntetőeljárást zárt le a napokban a Balatonfüredi Rendőrkapitányság. Az eset érdekessége, hogy a károkozót saját mogiltelefonja buktatta le. Történt ugyanis, hogy egy Opel típusú gépjármű tulajdonosa 2014. augusztus 11-én tett bejelentést a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon, mert valaki összekarcolta az út szélen parkoló kocsija motorháztetejét, szélvédőjét, valamint […]

És még ez is...