Infraérzékelős utasszámlálókat helyeztek üzembe a trolikon

troliInfraérzékelős utasszámláló berendezéseket helyeztek üzembe az elmúlt években beszerzett trolibuszokon — jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A Budapesten közlekedő 143 trolibusz közül eddig csak minden tizedik volt alkalmas arra, hogy automatikusan utasforgalmi adatokat gyűjtsön. A járművekbe korábban már beépített, utasszámlálásra alkalmas készülékeket egy műszaki fejlesztés hiánya miatt eddig nem lehetett aktiválni — közölte a vállalat.

Az elmúlt hónapokban azonban a BKK elvégezte azokat az informatikai fejlesztéseket és teszteket, amelyek eredményeként újabb hatvan Skoda-Solaris Trollino trolibuszon helyezte üzembe a mérőket. Mostantól ezeknek a járműveknek az ajtajai felett folyamatosan infraszenzorok mérik a le- és felszállók számát. Ezzel a mért trolibuszjárműpark tíz százalékról 54 százalékra emelkedett, ami már elegendő ahhoz, hogy a teljes trolibuszágazat utasforgalmát elemezni lehessen, és adatalapú döntéseket lehessen hozni – áll a BKK közleményben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre kiderült hogyan fejlődik a kérészek látása

szo máj 28 , 2022
A kérészek látórendszere a fejlődés során a fényviszonyok változásához igazodik – derült ki az ELTE és az ELKH munkatársainak legújabb kutatásából. Az ELTE Biológiai Intézet és az Ökológiai Kutatóközpont kutatói elektroretinográfiával mérték a dunavirág összetett szemének spektrális érzékenységét lárva és kifejlett állapotú egyedeken egyaránt. A kettő között jelentős különbségeket találtak. […]
Dunavirág

Friss, ropogós