Várható volt: a GVH nem állta útját a 4iG közvetlen irányításának megszerzésének

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy az Opus Global, valamint a Konzum Befektetési Alapkezelő és annak két tőkealapja, a Konzum PE Magántőkealap és a Repro I. Magántőkealap közvetlen irányítást szerezzen a 4iG felett.

A cégek június 6-án jelentették be, hogy opciós vételi szerződéseken, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szereznek a 4iG Nyrt. fölött. A befektetők a bejelentéskor a korábbi megegyezések eredményeként a 4iG Nyrt. részvényeinek 33,57 százalékával, több mint 614 ezer törzsrészvénnyel rendelkeztek, ezért nyilvános vételi ajánlatot kellett tenniük a társaság valamennyi részvényese számára. A nyilvános ajánlattételi szakaszban megszerzett részvények az Opus Global Nyrt. tulajdonába kerülnek. A nyilvános vételi ajánlattal, továbbá egyéb jogügyletek teljes körű lezárásával az Opus Global Nyrt. legalább 14,15 százalékos, a Konzum PE Magántőkealap 12,94 százalékos, míg a Repro I. Magántőkealap 23,16 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben. Az Opus Global Nyrt. a nyilvános ajánlattételi szakaszt követően a 4iG menedzsmentjének hozzájárulásával tőkeemelésre készül az informatikai vállalatnál, amelynek során a banki informatikai szolgáltatásokat nyújtó Takarékinfó Zrt.-ben meglévő 24,67 százalékos részvénycsomagját apportálná a 4iG Nyrt.-be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

IM: a közösségi médiában közzétett tartalom is a privátszféra része

csü jún 28 , 2018
Az Igazságügyi Minisztérium (IM) benyújtotta az Országgyűlésnek a gyülekezési jogról valamint a magánélet védelméről szóló törvényjavaslatot, amely garantálja a magánélet védelmét, az otthon nyugalmát, és védelmet ad a zaklatással szemben – olvasható a tárca közleményében. A közlemény szerint az infokommunikáció korszerű eszközei a kapcsolattartás napi formáit is megváltoztatták, így a […]
Facebook

Friss, ropogós