Új Snatch zsarolóvírus terjed

A Sophos a napokban publikálta a Snatch új változatának működésének leírását. A Snatch zsarolóvírus csökkentett módban indítja újra a PC-ket, hogy megkerülje a védelmet című elemzését. Az új Snatch módszere az, hogy csökkentett módon újraindítja a fertőzött gépeket, így megkerüli a végpontvédelmet, és észrevétlenül titkosítja a fájlokat. A Snatch mögött álló digitális bűnözők el is lopják az adatokat, mielőtt a zsarolóvírus támadás megkezdődik. Ez más zsarolóvírus csoportoknál is megfigyelhető volt, például a Bitpaymernél is. A Sophos arra számít, hogy a zsarolóvírus támadás előtti adatlopás trendje folytatódik.

A Snatch jó példa az automatizált aktív támadásra, amelyet szintén említ a SophosLabs jelentése. Miután a támadók a távoli hozzáférést biztosító szolgáltatások kijátszásával megszerzik a belépéshez szükséges adatokat, manuális hacking módszerekkel laterálisan mozognak és károkat okoznak. A Snatch jelentés elmagyarázza, hogy a támadók a nem biztonságos it-szolgáltatásokon, például a távoli hozzáférést nyújtó alkalmazásokon keresztül lépnek be a rendszerbe. Ilyen szolgáltatás például a Remote Desktop Protocol is, de nem csak azt használják. A jelentés arra is mutat példákat, hogy a Snatch támadói potenciális partnereket toboroznak a dark web fórumain, akik képesek távoli hozzáférést biztosító szolgáltatások feltörésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar Telekom: mindent elkövetünk a kötbérfizetéssel járó esetek csökkentéséért

csü dec 26 , 2019
A Magyar Telekom mindent elkövet a kötbérfizetési kötelezettséggel járó esetek csökkentése érdekében, ezen törekvések eredménye már a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) határozatából is kitűnik – hangsúlyozta a társaság a hatóság határozatára reagáló közleményében. Az NMHH a napokban közölte, hogy a november 25-én kelt határozata szerint a Magyar Telekom […]
Forint