A vásárlás biztonságára koncentrál a G Data

virus-mutacioA G Data szerint a hagyományos vírusvédelmi megoldások nem képesek hatékonyan megakadályozni a pénzügyi tranzakciók során megadott adatok eltulajdonítását. A kártevők megfertőzik a felhasználók számítógépeit, majd az internetes vásárlás, online bankolás közben megadott kártyaszámokat és jelszavakat továbbítják a bűnözők szervereire. Az Európai Kiberbűnözési Központ (European Cybercrime Centre – EC3) adatai szerint az uniós lakosok tizenkét százaléka esett már áldozatául internetes visszaélésnek. A G Data szerint a bűnözők rendkívül gyorsan változtatják a kártevők kódját, így akad olyan nap, amikor több száz mutáció jelenik meg ugyanabból a banki trójaiból. Ezzel a tempóval a hagyományos, az egyes kártevők visszafejtésén és ellenszerének elkészítésén alapuló vírusvédelem nem tud sikeresen lépést tartani.

A német vírusirtó cég által kifejlesztett, és jelenleg kizárólag a G Data által alkalmazott BankGuard technológia ezért nem a hagyományos védekezési elvek szerint működik, hanem egy felügyeleti rendszert takar, amely azt biztosítja, hogy a gépet esetlegesen megfertőző trójai ne tudja teljesíteni a feladatát. Ha a gépre telepített vírusvédelem érzékeli, hogy egy harmadik fél által gyártott alkalmazás próbál meg adatokat kiolvasni a böngészők hálózati könyvtárából, akkor lezárja az internetkapcsolatot és víruskeresést indít a gépen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Vád alatt a mobiltelefoncsalók Bonnie és Clyde-ja

pén júl 31 , 2015
A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy interneten hirdető csaló párossal szemben. A huszonkét éves jászladányi nő és tizenkilenc éves férfi társa 2013 júliusa és novembere közötti időszakban az egyik internetes hirdetési oldalon különböző felhasználónevek alatt több, nagy értékű mobiltelefont hirdetett meg eladásra. Az elkövetők […]

Friss, ropogós