Lezárult a Nemzeti Kiberverseny magyarországi fordulója

A ProDay IT-Biztonsági Konferencia és Expo adott helyet az első Nemzeti Kiberversenynek, aminek során négy csapat mérte össze tudását és kríziskezelő képességeit.

A nyertes csapat tagjai teljes ellátással, térítésmentesen utazhatnak Genfbe, a Cyber 9/12 nemzetközi döntőjére. Az it-biztonsági szakma egyik legjelentősebb rendezvényét hívták életre tavaly, amikor először megszervezték a ProDay konferenciát. Idén a Nemzeti Kiberversenynek is helyet adott, ami utat nyit a fiatal szakmabeliek számára a nemzetközi vizek felé, továbbá Magyarország kiemelkedő helyzetét is előtérbe helyezi ezen a területen.

A hazai döntőt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közreműködésével szervezték meg. Az négy nyertes diák, illetve felkészítőjük utazását és ellátását a ProDay IT-Biztonsági Konferencia és Expo bevételeiből finanszírozzák, valamint a szervezők biztosítják a nemzetközi versenyen való részvételüket is. A tervezett öt csapat helyett négy vett részt az eseményen, ugyanis az ötödik csapat kívülálló okok miatt kénytelen volt lemondani részvételét.

A nyertes csapat neve defend3R5, tagjai:
Bártfai Fanni (NKE-RTK)
Margitics József (NKE-RTK)
Mészáros István (NKE-RTK)
Molnár Tibor (NKE-RTK)
Csapatvezető, felkészítő Gyaraki Réka (PTE ÁJK DI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.