Twitteren sértegette Erdogant, őrizetbe vették


Őrizetbe vette Ebru Umar holland újságírónőt szombat este a török rendőrség az Égei-tenger partján fekvő Kusadasi üdülővárosban található lakásán, mert Twitter-üzeneteivel sértegette Recep Tayyip Erdogan török elnököt – jelentette honlapján vasárnap a BBC Türkce, a brit közszolgálati adó török nyelvű kiadása. “Az ajtóm előtt a rendőrség, nem vicc” — osztotta meg lakásából az újságíró Twitter-fiókján a hatóság érkezését konstatálva. Később azt írta, hogy kórházba viszik orvosi kivizsgálásra, mielőtt ügyészek elé állítanák. A török származású holland publicista nemrégiben a török államfőt súlyosan becsmérlő cikket is írt.

A rotterdami török főkonzulátus a minap körüzenetében arra kérte Hollandiában élő állampolgárait, hogy jelentsék, ha Erdogant sértő megnyilvánulásokat találnak a közösségi oldalakon, igaz a külképviselet később “félreértésnek” minősítette az esetet. Umar írásában úgy fogalmazott: akik támogatják a török konzulátus felhívását, olyanok, mint a nácik besúgói. Erdogan szultán a Török Köztársaság 1923-as megalapításától mostanáig a leginkább megalomán diktátor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Annyi a QuickTime-nak

ked ápr 26 , 2016
Befejeződött a támogatása a QuickTime for Windows lejátszónak, az utolsó kiadott verzióban két kritikus sérülékenység is található, melyeket már nem fognak javítani. A Trend Micro közleménye alapján érdemes eltávolítani az alkalmazást, ugyanis legalább kettő kritikus sérülékenység is található benne, ezekkel a támadók akár távoli kódfuttatást is elérhetnek. A cég tudomása […]
vírus