Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban LXIII.

számok

  • A Metrigy intelligens virtuális asszisztensekről szóló felméréséből kiderül, hogy a megkérdezettek közel 24 százalékának vannak olyan megbeszélései, amelyen nem angol anyanyelvű emberek is részt vesznek. A válaszadók több mint fele ezért rendszerint egy harmadik fél szolgáltatásait-veszi igénybe a megbeszélések más nyelvekre történő fordításához (ez meetingenként átlagosan 172 amerikai dollár költséget jelent)
  • 2021 és 2023 között mintegy kétszeresére nőtt az informatikusok iránti kereslet az infokommunikációs ágazatban. A korábbi jóslatok szerint 2023-ra a munkáltatók akár több mint 44 ezer digitális szakembert vennének fel, ezzel szemben mintegy 26 ezer fő hiányzik a szektorból. Ennek okai többek között a megnövekedett piaci igények – derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) megbízásából készült átfogó digitális munkaerőpiaci felmérésből. A tanulmány emellett rámutatott arra is, hogy új oktatási stratégiákra és képzési modellekre van szükség a szak- és felnőttképzésben.
  • Az IDC adatai szerint a tintasugaras nyomtatók piaca évente +5,1 százalékkal fog nőni, ezzel szemben évi -0,4 százalékkal csökken majd a lézernyomtatás iránti igény.
  • Felgyorsult a gazdaság és a vállalatok digitalizációja a pandémia hatására. A vállalatvezetők 83 százaléka úgy számol egy napokban publikált nemzetközi felmérés szerint, hogy a következő három évben növelni fogja beruházásait-ezen a téren, a megkérdezettek fele legalább 10 százalékkal többet kíván fordítani működése és üzleti modellje digitális transzformációjára a korábban tervezettekhez képest.
  • Az IBM elemzése, amely több mint 500 incidenst vizsgált meg 17 országban, 17 iparágban, megállapította, hogy az adatszivárgás költségei 3,86 millió dollárról 4,24 millió dollárra emelkedtek, ami a legmagasabb átlagos összköltség a jelentésük 17 éves történetében.
  • A Juniper Research piackutató becslése szerint idén világszerte 18 százalékkal fog nőni az e-kereskedelmi vállalkozások online csalásokból származó vesztesége, amelynek értéke szemben a tavalyi 17,5 milliárddal, akár a húszmilliárd dollárt is elérheti
  • Egy Nagy-Britanniában végzett, frissen publikált kutatás szerint a szigetországban élő szülőknek a járványhelyzet alatt több gondot okozott ellenőrizniük gyermekük képernyő előtt töltött idejét, és a korábbinál szinte minden tekintetben jobban aggódtak a gyerekek online tevékenysége miatt. A szülők több mint fele leginkább attól tartott, hogy gyermeke olyan tartalmat lát, ami arra készteti, hogy kárt tegyen magában (54 százalék), de ugyanennyien nyugtalankodtak amiatt is, hogy gyermekük online zaklatás áldozata lehet. Emellett hasonló arányban fejezték ki aggodalmukat aziránt is, hogy gyermekük túl sok időt tölt a neten (53 százalék), valamint hogy személyes adatokat ad meg illetékteleneknek (50 százalék).

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Aggódik a hatóság: nem törődünk eléggé az adataink védelmével

ked máj 9 , 2023
Az elmúlt egy évben legalább 100-150 ezer internetező adott információkat e-mailben személyes adatairól, és bár sokan biztosak abban, hogy legális szolgáltatói kapcsolatfelvétel történt, mintegy 20-50 ezer között lehet azok száma, akik illegális adathalászat áldozataivá váltak, tehát akár minden harmadik-ötödik internetező érintett lehetett. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint […]
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)

És még ez is...