Vádat emelt az ügyészség az interneten csalást elkövető férfival szemben

20000-forintA Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a budapesti férfival szemben, aki 2014 júniusa és szeptembere között interneten hirdetett eladásra termékeket oly módon, hogy azokkal nem rendelkezett. A vádlott 2014 júniusa és szeptembere között ötvenkét esetben tévesztette meg a hirdetésekre jelentkezőket, akik az elkövető által megadott bankszámlaszámra összesen 620 ezer forintot utaltak át vételárként az általuk megrendelt termékekre.

A sértettek a vételár ellenében a megrendelt termékeket nem kapták meg, a vádlott a kifizetett pénzösszeget a saját megélhetésére fordította. A nyomozás során az elkövető három megtévesztett vásárlónak az általuk kifizetett nyolcvanezer forintot visszautalta, valamint a vádlott ismerőse további tizennyolc sértett kétszázezer forint értékű kárát megtérítette. A Makói Járási Ügyészség a budapesti férfit egy sértett esetében kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, míg a további ötvenegy sértett vonatkozásában szabálysértési értékhatárt meg nem haladó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Huawei: 41 százalékos bevételnövekedés

sze júl 27 , 2016
A Huawei fogyasztói üzletága közzétette idei első féléves üzleti eredményét: az üzletág bevétele 41 százalékkal 77,4 milliárd kínai jüanra (11,59 milliárd amerikai dollár) növekedett 2015. első félévéhez képest, és az okostelefon kiszállítások meghaladták a 60 millió 560 ezer darabot, amely 25 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. […]