Széchenyi István Egyetem

Keresés

A győri központú, de képzéseivel, kutatásaival Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten is jelen lévő Széchenyi István Egyetem (SZE) Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye. Mintegy 14 ezer fős hallgatói közösségét csaknem nyolcvan ország fiataljai alkotják. Rendkívül erős gyökerekkel rendelkezik a technológiai és az informatikai képzések terén, amelyeket minőségi gazdaságtudományi, állam- és jogtudományi, pedagógiai, társadalomtudományi, művészeti, egészség- és sporttudományi, valamint mezőgazdaság- és élelmiszer-tudományi képzések egészítenek ki. Az intézmény kiemelkedő számú ipari-gazdasági kapcsolattal rendelkezik.

A Széchenyi István Egyetem a két legnagyobb felsőoktatási minősítő szervezet közül a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb világranglistáján az 1001–1200. helyen, európai ranglistáján a top 400-ban, fenntarthatósági világranglistáján a 901–920. helyen; a Times Higher Education (THE) világranglistáján az 1501+ kategóriában, fenntarthatósági célok alapján összeállított rangsorán „a fenntartható városok és közösségek”, a „tisztességes munka és gazdasági növekedés”, valamint a „béke, igazságosság és erős intézmények” kategóriákban a világ 400 legjobb egyeteme között, míg tudományterületi világranglistáján mérnöki tudományok kategóriában az 1001+ kategóriában szerepel. Az intézmény további fejlődését többek között győri, valamint a zalaegerszegi ZalaZONE melletti tudományos és innovációs parkjai segítik elő.

Web: uni.sze.hu, alumni.sze.hu


 

Next Post

Európai Adatvédelmi Biztos

vas jan 28 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareAz Európai Adatvédelmi Biztos (European Data Protection Supervisor – EDPS) egy független felügyeleti hatóság, amelynek elsődleges célja annak nyomon követése és biztosítása, hogy az európai intézmények és szervek tiszteletben tartsák a magánélethez és az adatvédelemhez való jogot a személyes adatok feldolgozása és új politikák kidolgozása során. Figyelemmel kísérik […]
ZX-81