Európai Adatvédelmi Biztos

Keresés

Az Európai Adatvédelmi Biztos (European Data Protection Supervisor – EDPS) egy független felügyeleti hatóság, amelynek elsődleges célja annak nyomon követése és biztosítása, hogy az európai intézmények és szervek tiszteletben tartsák a magánélethez és az adatvédelemhez való jogot a személyes adatok feldolgozása és új politikák kidolgozása során.

  • Figyelemmel kísérik és biztosítják a személyes adatok és a magánélet védelmét, amikor az uniós intézmények és szervek feldolgozzák az egyének személyes adatait.
  • Tanácsot adnak az uniós intézményeknek és szerveknek a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos minden kérdésben, kérésre vagy saját kezdeményezésünkre. Az Európai
  • Bizottság különösen az adatvédelmet és a magánélet védelmét érintő jogszabályi javaslatokról, nemzetközi megállapodásokról, valamint végrehajtási és felhatalmazáson alapuló jogi aktusokról konzultál a biztossal.
  • Figyelemmel kísérik az új technológiákat, amelyek hatással lehetnek a személyes adatok védelmére.
  • Segítik az EU Bíróságát: szakértői tanácsot adnak az adatvédelmi jogszabályok értelmezéséhez.
  • Együttműködnek a nemzeti felügyeleti hatóságokkal és más felügyeleti szervekkel a személyes adatok védelmének egységességének javítása érdekében.

 

Next Post

Keszthelyi Erik

ked jan 30 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareKeszthelyi Erik 1983-ban Szekszárdon született. Szülei a vendéglátóiparban dolgoztak, ötéves korában már felszolgálóként segített a családi vállalkozásukban üzemeltetett vendéglátóegységben. Szülei válását követően édesapja nevelte. Az általános iskola befejezését követően a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskolába járt. 16 éves korában elvesztette édesapját. […]
Keszthelyi Erik