Rheinmetall AG

Keresés

A tőzsdén jegyzett és több, mint 130 éve működő Rheinmetall AG integrált technológiai csoportként erős, nemzetközileg sikeres vállalat. A németországi központtal (Düsseldorf) működő cégcsoport világszerte több mint 25 ezer alkalmazottal rendelkezik. A Rheinmetall hat kontinens 52 országában van jelen innovatív termék- és szolgáltatásválasztékkal, illetve 210 leányvállalatával.

Két fő szektorban a védelmi- és a járműiparban összesen öt divízióval működik a vállalatcsoport. A Rheinmetall a világ járműiparának közvetlen beszállítója, gyártóként és fejlesztőként is jelen van ebben a szegmensben. A védelmi iparban harci járműveket, komplex védelmi rendszereket, informatikai megoldásokat, fegyvereket és lőszereket fejleszt, illetve gyárt a cégcsoport. A Rheinmetall AG árbevétele az elmúlt évben meghaladta az 5,8 milliárd eurót.

Háromoldalú előzetes megállapodást kötött Jászai Gellért befektető társasága, a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a Rheinmetall AG. A megállapodás eredményeként a német világcég részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,1 százalékos tulajdont szerezhet a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a társaság legnagyobb nemzetközi stratégiai befektetőjévé válhat. A Rheinmetall AG és a 4iG Nyrt. emellett közös informatikai vállalat alapításáról is megállapodott, amely a jövőben a Rheinmetall magyar és egyéb nemzetközi leányvállalatainak it-szolgáltatásait biztosíthatja.


 

Next Post

GuideVision

vas dec 24 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareA GuideVision egy tanácsadó társaság, amelynek célja, hogy lehetővé tegye az ügyfelek számára, hogy újra gondolják és átalakítsák vállalati szolgáltatásmenedzsmentjüket a ServiceNow platform segítségével. A társaság a stratégiai szakértelem, az innovatív technológiai tudás és az agilis módszertan egyedülálló kombinációját kínálja — állítja magáról a cég. A GuideVision-t 2014-ben […]
Infosys - GuideVision