Vesztésre áll a számlatömb

Egy friss vizsgálat szerint a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számlázási gyakorlatában egyre inkább előtérbe kerülnek a digitális megoldások.

A számlázóprogramok használata a hazai kkv szektorban (mikro-, kis- és középvállalkozások, 250 fő alatti alkalmazotti létszámmal) még alatta marad a számlatömb népszerűségének. E vállalkozások 64 százaléka kézi számlázást használ, számlázó programot pedig 44 százaléka, míg nyolc százalékuk mindkét megoldást. A kézi számlázás e cégek körén belül is főként a legkisebbek, az egyéni vállalkozók körében tartja a pozícióját: ennek a csoportnak nyolcvan százaléka csak ilyen módon számláz, és csupán egyötödük alkalmaz számlázóprogramot. A kkv-kon belül a társas vállalkozások kétharmada már számlázóprogrammal számláz, miközben a számlatömb használat csak négytizedüknél jellemző – körükben tehát már egyértelműen túlsúlyban van a digitális megoldás használata a hagyományos, kézi számlázáshoz képest. A digitális megoldásokon belül a hazai kkv-k többsége az online számlázókat részesíti előnyben: kétszer annyi kkv választott felhőben működő számlázót, mint amennyien saját gépre telepített szoftvert – állapította meg az eNET és a Számlázz.hu közös kutatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Infrastruktúra és társszolgáltatói üzletág alakult az Invitechnél

pén júl 5 , 2019
Júliusban Infrastruktúra és társszolgáltatói üzletágat hoztak létre az Invitechnél. Az üzletág vezetését a nemzetközi telekommunikációs szektorban szerzett több mint húszéves tapasztalattal rendelkező Kis Albert vezérigazgató-helyettes látja el, aki 2017-ben csatlakozott az Invitech-hez. Az üzletág portfóliójába tartoznak a sötétszálas optikai gerinchálózat részei, a rádiós bázisállomások, a kolokációs, menedzselt, bérelt vonali és […]
Kis Albert, az Invitech infrastruktúra és társszolgáltatói vezérigazgató-helyettese