Jankó Károly

Jankó KárolyJankó Károly szolgáltatási igazgatóként irányítja a debreceni informatikai cég, a Dyntell Magyarország termékfejlesztését és régiós expanzióját.

A vállalatirányítási rendszerek(ERP) egyik hazai szakértőjeként ismert Jankó Károly projekt- és ügyféloldalon egyaránt számottevő, összesen mintegy 30 évnyi rendszerbevezetési tapasztalattal rendelkezik. Karrierje kezdetén a PORSCHE Hungária rendszermérnökeként multinacionális környezetben ismerkedett meg a vállalatirányítás folyamataival. A RENAULT Hungária it-vezetőjeként a vállalat hazai cégeinek it-üzemeltetéséért volt felelős. SAP-tanácsadóként, projekt- majd programmenedzserként az olajiparban, a gyáriparban, illetve az államigazgatásban is végzett projekteket külföldön és Magyarországon egyaránt. Az SAP-megoldásokat mikro- és makroszinten is megismerte, elsajátította a világ vezető integrált vállalatirányítási rendszerének programnyelvét, az ABAP-ot.

Az SAP-partnercég BCS-szolgáltatási igazgatójaként működése alatt jelent meg a vállalat az államigazgatás területén. Az Enterprise Group consulting üzletág-igazgatójaként pedig már nem csupán az SAP, hanem az összes it-üzleti tanácsadás részlegével foglalkozott. Karrierjében komoly kihívást jelentett a Lapker Zrt. vállalatirányítási rendszerének teljes megújítása, amelyet a cég it- és telekommunikációs vezetőjeként menedzselt. Ezt követően kapott felkérést a T-Systems Magyarországtól az SAP-részleg vezetésére, majd a Magyar Telekom csoport teljes ERP- és SAP- részlegének üzemeltetését bízták rá.