CVE

Keresés

A Common Vulnerabilities and Exposures (CVE) a nyilvánosan közzétett információbiztonsági sebezhetőségek és kitettségek listája.

A CVE célja, hogy megkönnyítse az ismert sebezhetőségekkel kapcsolatos információk megosztását, hogy a kiberbiztonsági stratégiákat frissíteni lehessen a legújabb biztonsági hibákkal és biztonsági problémákkal.

A CVE-t 1999-ben indította el a MITER corp., hogy azonosítsa és kategorizálja a szoftverek és firmware sérülékenységeit. A CVE ingyenes szótárt biztosít a szervezetek számára kiberbiztonságuk javítása érdekében. A MITER egy nonprofit szervezet, amely szövetségi finanszírozású kutatási és fejlesztési központokat működtet az Egyesült Államokban. A CVE-t az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) Kiberbiztonsági és Infrastruktúrabiztonsági Ügynöksége (CISA) támogatja.


 

Tags:

Next Post

Veres Zsolt

hét dec 25 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareVeres Zsolt a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán diplomázott 1990-ben, majd a Külkereskedelmi Főiskola elvégzése után, MBA tanulmányait a milánói SDA Bocconi Egyetemen folytatta. Karrierjét az IBM-nél kezdte értékesítőként, majd különböző értékesítési vezetői pozíciókat töltött be, majd a kelet-európai Közszolgáltatói és Energiaszektort vezette; két évig dolgozott Bécsben, a […]
Veres Zsolt