Legalább húszezer embert vesz fel a Foxconn

kinaiLegalább húszezer, de lehet, hogy százezer új munkásra is szüksége lesz a tajvani Foxconnak kínai gyáraiban, mivel egyre nő a kereslet az okostelefonok iránt. A kínai állásportálokat az elmúlt napokban szinte elárasztották a tajvani cég hirdetései. A többi között az Apple-nek, a Sony-nak és a Nokiának beszállító vállalat az észak-kínai Sanhszi tartománybeli gyártóegységébe keres az ott dolgozó több mint ötvenezer munkás mellé újabb húszezret, hogy a kibővített üzeme teljes létszámmal működjön. A vállalat az elmúlt évben 3,2 milliárd jüant (125 milliárd forint) invesztált a bővítésbe, hogy az okostelefonok iránti, folyamatosan növekvő hazai és globális keresletet ki tudja elégíteni. A gyárból tavaly hatmillió mobiltelefon került ki, összesen 1,2 milliárd dollár értékben, az idei érték a kilencmillió egységet is elérheti. Az interneten túl a vállalat a szabad munkaerőben gazdagabb belső-kínai tartományokban hirdet, forgalmas csomópontok, vasútállomások környékén.

A cég 1,2 millió dolgozót foglalkoztat a kelet-ázsiai országban, fő gyárai a sanhszi Tajjüan mellett a dél-kínai Sencsenben és a közép-kínai Csengcsouban vannak. Az amerikai Apple telefonsorozatának a legújabb, iPhone 6-os modelljét várhatóan a jövő héten dobja piacra. A kínai sajtó szerint emiatt akár százezer új munkásra is szüksége lehet a Foxconnak. Az iPhone-ok hatalmas népszerűségnek örvendenek az országban, de a cég a globális piacra is szállít. A Foxconn megítélése az elmúlt években többször is a kínai és a nemzetközi sajtó címlapjára került, embertelen munkakörülményei, munkajogi szabálysértései, kiskorúak foglalkoztatása és túlóráztatás miatt. A cég több munkatársa öngyilkos lett, januárban korrupció miatt vették őrizetbe menedzsmentjének több tagját — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Még növekszik az okostelefon-piac

ked szept 2 , 2014
Idén 23,8 százalékkal 1,252 milliárdra nő az okostelefonok világpiaci értékesítése a tavalyi 1,01 milliárdról. A növekedés elsősorban a feltörekvő piaci keresletre támaszkodik, a fejlett régiók keresletének növekedési üteme lassul, részesedése pedig a világpiaci forgalomból idővel csökken — olvasható az International Data Corporation (IDC) negyedéves tanulmányában. A fejlődő piacok már 2011 […]
okostelefon

Friss, ropogós