Törlik az OTT-ONE Nyrt. részvényeit

Ott-One Nyrt.Az MNB október 2-tól előírta az OTT-ONE Nyrt. részvényeinek törlését Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájáról.

Az OTT-ONE az ismétlődő jegybanki intézkedések ellenére sem tette közzé tette közzé a 2019., a 2020. és a 2022. éves jelentését, illetve a 2022. első fél évről készített jelentését a jogszabály szerinti tartalommal, és ezen kötelezettségeinek – nyilatkozata szerint – a jövőben sem tud eleget tenni – jelentette be a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Mindezek súlyosan veszélyeztetik a befektetők jogos érdekeit és a tőkepiacokba vetett bizalmat – szögezte le az MNB.

Az MNB határozata szerint az OTT-ONE részvények utolsó kereskedési napja 2023. szeptember 27., ám a jelenleg is fennálló súlyos jogsértések miatt ez csupán egy technikai dátum, a részvényekkel a tőzsdei forgalomban már nem lehet kereskedni, hiszen azok tőzsdei kereskedését a jegybank már 2021 áprilisában felfüggesztette. Az OTT-ONE működésével összefüggésben az MNB-nek az elmúlt időszakban a számvitel rendjének megsértése, csalás és tiltott piacbefolyásolás gyanújával kellett büntetőeljárást kezdeményeznie.

Az OTT-ONE már hosszabb ideje nem tud megfelelni a tőzsdei nyilvános részvénytársaságok átlátható működési követelményeinek és a tőzsdei szereplésre vonatkozó minimális szakmai elvárásoknak sem. E tények olyan mértékben veszélyeztetik az OTT-ONE részvények esetleges további forgalmazása tekintetében a befektetők esélyegyenlőségét és jogos érdekeit, illetve a pénzügyi közvetítőrendszerbe – így a tőkepiacok működésébe – vetett közbizalmat, ami a kibocsátó részvényei tőzsdei terméklistáról való törlését teszi szükségessé – összegezte az MNB.

Figyelem! FelkiáltójelAz online streaminggel foglalkozó társaság 2019-ben 2,86 milliárd forint árbevételt értek el, az állam 2020-ban 13,2 milliárd forint megrendelést adott le az Ott-One-nak. Abban az évben szeptember végéig 11,2 milliárd forint árbevételre tettek szert, ami dolgozónként 1,2 milliárd forintot jelent. Az Ott-One 2020-as bevételének döntő részét tette ki a Magyar Kormány lélegeztetőgép- és maszkbeszerzési megbízása. 2020-ban 856 millió forint uniós támogatást is kapott a társaság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

USA: Egyre gömbölyűbbek az emberek

szo szept 30 , 2023
ShareTweetPinShareAz Egyesült Államok minden államában meghaladta a húsz százalékot az elhízott felnőttek aránya tavaly, a tagállamok csaknem felében pedig az ott élők több mint harmada elhízott volt – derül ki az amerikai egészségügyi központ jelentéséből. A szövetségi járványügyi és betegségmegelőzési központ (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) friss […]
kövér - elhízott

És még ez is...