Tinitől rabolt mobiltelefont az örkényi férfi

tolvajVasra verve várja további sorsát az az örkényi rabló, aki falhoz nyomta, fojtogatta, majd földre vitte és kirabolta egy 14 éves fiút Kecskeméten. A rabló ellen már vádat emelt az ügyészség. A vádiratból kiderül, hogy a 23 éves vádlott július 6-án 20 óra körül Kecskeméten, a vasútállomás területén lévő romos épületeknél beszélgetésbe elegyedett a 14 éves sértettel és szintén fiatalkorú barátjával. A beszélgetés során a férfi elkérte a sértett mobiltelefonját. A fiú azonban nem adta át, csupán a kezében tartva mutatta meg a telefont. A vádlott továbbra is kérte a telefont és közben közeledett a sértett felé. A fiú emiatt hátrálni kezdett, amíg oda nem ért egy falhoz. Itt a vádlott a falnak nyomta, a nyakát is megszorította, majd a vállán átdobva a földre vitte a fiatalkorú sértettet.

A bántalmazott fiú azonban még a földön fekve is szorította a telefonját, ezért a vádlott a sértett ujjait kifeszítette és elvette a készüléket. Mindezek után a rabló a zsákmányával együtt távozott a helyszínről – mondta Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője. A 14 éves fiú a bal alkarján nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rablással szerzett telefon nem került elő. A rendőrök három nap múlva elfogták és őrizetbe vették a rablót, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, jelenleg is letartóztatásban várja a tárgyalást. A többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Közösségi gazdaság: pompás dolgokat tud a Barion

sze szept 16 , 2015
Az elmúlt néhány évben számos olyan start up cég indult útjára, melyeknek üzleti modellje a közösségi gazdaságon alapul. Ezeknek a vállalkozásoknak az elszámolási rendszerét azonban az olyan hagyományos fizetési szolgáltatók nem tudják jól kezelni. Ennek oka, hogy a közösségi gazdaságra építő start up cégek esetében nem a vállalkozás, hanem a […]