Telenor: az adóterhek és a frekvenciadíjak csökkentése lenni az igazi internetrezsi-csökkentés

csokxPozitívan fogadták a távközlési piaci szereplők az internet-áfa csökkentésének hírét. Az internet hozzáférési szolgáltatás áfa-tartalmának csökkentése várhatóan jótékonyan hat az internethasználatra, a digitális szakadék felszámolására — reagált a Telenor Magyarország az MTI-nek. Az intézkedésnek köszönhetően mértékadó becslések szerint olyan új adathasználók jelenhetnek meg, akik korábbi mobiltelefonjukat csupán hanghívásra használták. További lökést adhat az aktív internetezők számának növekedéséhez, amennyiben egyéb ösztönzők is megjelennek az igénybevétel élénkítésére mind kormányzati, mind szolgáltatói oldalon – áll a közleményükben.

A Telenor ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a világon egyedülálló adóterhek, és európai szinten is kiemelkedő éves frekvenciadíjak (800 MHz) csökkentése jelenthetné az igazi áttörést.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kilenc milliárd e-mailezés és internetes keresés oktatására

pén ápr 15 , 2016
Közel kilenc milliárd forintos keretösszeggel indul képzési program a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében a lakosság digitális készségének erősítésére – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a projektet elindító rendezvényen. Cseresnyés Péter kiemelte: a felnőtt lakosság digitális írástudásának fejlesztését célzó program konzorciumban valósul meg, a […]
forint

És még ez is...