Deutsch: legalább 25 százalékkal olcsóbban lehet internetezni a Digitális jólét alapcsomaggal

Legalább 25 százalékkal olcsóbban internetezhetnek a szolgáltatóknál márciusban megjelenő Digitális jólét alapcsomaggal azok, akiknek még nincs előfizetésük – mondta Deutsch Tamás a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.

Mint elmondta, az internet áfájának csökkentése hét-tíz százalékkal mérsékli a fogyasztói árakat, míg az alapcsomagnál előírás, hogy a szolgáltató legkedvezőbb csomagjánál is legalább 15 százalékkal olcsóbb legyen. Ez lehet mobilinternet és vezetékes internet előfizetés is, a szolgáltatók versenyezni fognak a csomaggal – mondta. A biztos szerint Magyarországon mintegy 1,5 millió ember nem rendelkezik internet-előfizetéssel, és ha száz százalékos hatékonysággal működik majd a Digitális jólét alapcsomag, a ma még nem internetezők mintegy 15-20 százalékát lehet bevonni a digitális világba. Ehhez szükségesek széles körű ingyenes felhasználói képzések is országszerte – jegyezte meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ez a minimum, amit megtehetsz a biztonságodért VII.

pén jan 13 , 2017
Új év, a fogadalmak és változások ideje. A G Data szakértői nyolc biztonsági tipp betartására buzdítanak, ugyanis, ha ezekből csak egyet is betartunk, máris nagyobb biztonságban élhetjük online mindennapjainkat. 7. Változtassuk meg a gyári jelszavakat Karácsonyra sokan kaptunk ajándékba valamilyen okos készüléket, melyre a gyártó alapból feltett egy jelszót, felhasználónevet. […]

Friss, ropogós