Kiderült ki finanszírozta a Miskolciak 17 ezer laptopját

SagyiboViktorTizenhétezer családnak vált elérhetővé az internet Miskolcon, Magyarország egyik legszegényebb régiójában, a Digitális Közösség Miskolc Programnak köszönhetően. Korábban csak annyit közöltek, hogy a programot az állam és a versenyszféra közösen finanszírozza. A napokban a Microsoft közleményéből a társaság küldetésén túl az is kiderült, hogy a vállalat volt a program társfinanszírozója.

„A Microsoft Magyarország küldetése, hogy a hátrányos helyzetű területeken is segítse a digitális írástudás terjedését. Ehhez szükséges, hogy minél több olyan családnak biztosítsa az ehhez szükséges eszközöket, akik erre saját erőből ma még nem lennének képesek. Meggyőződésünk, hogy a digitális szolgáltatások ezeken a területeken kiemelkedően javítják az életminőséget és növelik az emberek lehetőségeit” – mondta Sagyibó Viktor, a Microsoft Magyarország kormányzati kapcsolatok igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csökkenthetik a számítógép előtt dolgozók munkaidejét

hét okt 13 , 2014
Csökkenthetik azoknak a munkaidejét, akik folyamatosan képernyő előtt dolgoznak. A román munkaügyi minisztérium minimális biztonsági és egészségvédelmi intézkedéseket javasol a kormánynak az említett személyek esetében. Ezzel kapcsolatban határozattervezetet dolgoztak ki. Eszerint a munkáltató kötelessége felmérni, mennyiben ronthatja a kifejtett munka az alkalmazott látását. Ugyanakkor a képernyő előtt végzett munka időtartama […]
monitor