Szőr Péter díj az ESET kutatóinak

Szőr PéterA 24. Virus Bulletin Nemzetközi Konferencián adták át a Szőr Péter díjat (Péter Szőr Award), amelyet idén az ESET kanadai kutatócsoportja vehetett át az Operation Windigo elnevezésű világméretű támadássorozatról írt elemzésükért. A tavaly elhunyt Szőr Péter informatikus, számítógépes biztonsági szakértő, és víruskutató volt, aki a víruskutatás területén szerzett kimagasló érdemeket és a legnagyobb nevekkel dolgozott együtt Finnországban majd Amerikában. Magyarországon a Sicontact támogatásával 2010-ben megjelent a Vírusvédelem művészetéről című könyve alapműnek számít, sok helyen tankönyvként használják.

„Az ESET kanadai kutatócsoportja igazán kiérdemelte a Szőr Péter emlékére létrehozott kitüntetést. Az Operation Windigo részletes és alapos feltárása, az elemzés során használt úttörő technikák alkalmazása és a különböző más szervezetekkel és kutatókkal való együttműködés, mind Szőr Péter vitathatatlan szakmai érdeminek szellemében történt. Reméljük a díj további kiváló minőségű kutatásokra sarkallja az ESET és más szervezetek kutatóit” – mondta John Hawes, a Virus Bulletin Operation elnöke.

A Szőr Péter díjat azzal a céllal hozták létre, hogy hagyományteremtő módon, minden évben átadják a legjobb biztonsági kutatásért. A jelölések közül a Virus Bulletin kuratóriuma által összeállított shortlist alapján az évente megrendezésre kerülő Virus Bulletin konferencián választják ki a nyertest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kaspersky: együttműködés az INTERPOL-lal és az Europol-lal

csü okt 2 , 2014
Magasabb szintre emelte a kiberbűnözés elleni együttműködését a Kaspersky Lab mind az INTERPOL-lal, mind az Europol-lal a két nemzetközi bűnüldöző szervezettel kötött megállapodások aláírásával. Jevgenyíj Kaszperszkíj, a társaság elnöke és vezérigazgatója, valamint Ronald K. Noble, az INTERPOL főtitkára által szeptember 30-án aláírt együttműködési szerződés értelmében a biztonsági cég az INTERPOL Szingapúrban […]
Kaspersky

Friss, ropogós