Kaspersky: együttműködés az INTERPOL-lal és az Europol-lal

Jevgenyij KaszperszkijMagasabb szintre emelte a kiberbűnözés elleni együttműködését a Kaspersky Lab mind az INTERPOL-lal, mind az Europol-lal a két nemzetközi bűnüldöző szervezettel kötött megállapodások aláírásával. Jevgenyíj Kaszperszkíj, a társaság elnöke és vezérigazgatója, valamint Ronald K. Noble, az INTERPOL főtitkára által szeptember 30-án aláírt együttműködési szerződés értelmében a biztonsági cég az INTERPOL Szingapúrban lévő Global Complex for Innovation (IGCI) központja rendelkezésére bocsátja termékeit, tudásbázisát és folyamatos támogatását. Másnap Kaszperszkíj, valamint Troels Oerting, az Europol igazgatóhelyettese és a szervezet European Cybercrime Centre (EC3) részlegének vezetője egyetértési nyilatkozatot írt alá, amely megalapozza a Kaspersky és az Európai Unió bűnüldöző szervezete közötti szorosabb együttműködést. Mindkét aláírási ceremónia Szingapúrban zajlott le, ahol 2014. október 1-3 között rendezik az INTERPOL-Europol Kiberbűnözési Konferenciát.

Az INTERPOL-lal kötött új megállapodás értelmében a vállalat a fenyegetésekkel kapcsolatos információkat, valamint hardver és szoftver eszközöket fog nyújtani az IGCI új, digitális kriminalisztikai laboratóriumának létrehozásához és működtetéséhez, valamint az újonnan alapított központ más tevékenységeihez. Az orosz biztonsági társaság egy sor tréninget fog tartani az INTERPOL munkatársainak, melynek keretében ismeretekre tesznek szert a rosszindulatú programok elemzésével, a számítógépes bűnözési módszerekkel és a pénzügyi fenyegetésekkel kapcsolatban. A vállalat egyik vezető malware elemzőjét átmenetileg az IGCI-hez helyezik át. A Kaspersky 2013 áprilisa óta működik együtt az INTERPOL-lal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Átalakítja mobiladat-csomagjait a Magyar Telekom

csü okt 2 , 2014
Október 1-től megújítja mobiladat portfólióját a Magyar Telekom, és a korábbi ajánlatoknál szélesebb választékot kínál ügyfeleinek. Az új internetezési szokásokhoz igazodó tematikus adatopciók lehetővé teszik, hogy a felhasználók egyéni, a saját igényeiknek megfelelő „csomagot” állíthassanak össze. Ugyanakkor lehetőség van a meglévő csomagok felturbózására is, anélkül, hogy az ügyfélnek hosszú távra […]
okostelefon