A hackerek szerint a hagyományos it-biztonsági technológiák elavultak

Hackerek körében végzett felmérést a Thycotic az év egyik legnagyobb it-biztonsági eseményén, a Las Vegas-i Black Hat 2017 konferencián.

A kutatás szerint a hagyományos határvédelmi technológiák (tűzfalak, antivírus szoftverek) elavultak, a bizalmas adatokhoz pedig a privilegizált (adminisztrátori) fiókokon keresztül lehet a legkönnyebben hozzáférni. A felmérés szerint a vállalatok bizalmas adataihoz legegyszerűbben az adminisztrátori fiókokon keresztül lehet hozzájutni (32 százalék), amelyet az e-mail fiókok (27 százalék) és a végpontok (21 százalék) követnek. 73 százalék szerint a hagyományos határvédelmi eszközök, mint az antivírus szoftverek és a tűzfalak elavultak és egyszerűen megkerülhetők.

A hackerek tevékenységét leginkább a többfaktoros azonosítás és a titkosítás nehezíti, a leghatástalanabbak pedig a behatolásmegelőző rendszerek (IPS). A hackerek 85 százaléka szerint emberi hiba áll az adatvesztések mögött. Ennek oka, hogy egyre nagyobb nyomás nehezedik a felhasználókra, akik egy idő után belefáradnak a biztonsági szabályok betartásába. A felhasználók 35 százalékának a jelszavak fejben tartása és a folyamatos változtatása jelenti a legnagyobb gondot, de a túl sok információ (30 százalék), a védekezéshez szükséges folyamatos frissítések (21 százalék), és az állandó kiberfenyegetések (15 százalék) is problémát jelentenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újabb kibertámadás érte Ukrajnát

vas aug 27 , 2017
Újabb kibertámadás indult ukrán állami intézmények és fontos infrastrukturális létesítmények informatikai rendszerei ellen – figyelmeztetett honlapján a CERT-UA. A közlemény szerint a szakemberek a Zeusz néven ismert trójai adathalász vírus terjedését észlelték. A vírust a SmokeLoader backdoor, azaz a számítógéphez távolról hozzáférést biztosító program segítségével telepítették a támadók. A CERT-UA […]
Hacker támadások térképe

Friss, ropogós