Így védheted a magánéleted: ne higgyél senkinek a társkereső oldalakon

parkereso-oldalNemrég az Ashley Madison botrány (egy kanadai társkeresőoldal, melynek adatai egytől-egyig hackerek kezére került) elérte csúcspontját, mikor a hackerek felfedték a privát felhasználók adatait az interneten. Állítólag két öngyilkosság követte az esetet, így a kellemetlen helyzet halálos kimenetelűvé vált. A Kaspersky Lab biztonsági kutatója, Kátya Kocsetkova most hat egyszerű lépésben összefoglalja, hogyan kerülheti el magánéletének kiszivárgását.

5. Ne higgyen az embereknek a társkereső oldalakon. Akár egy csinos hölgyről is könnyen kiderülhet, hogy valójában egy unatkozó szakállas férfi vagy egy robot. Tudja, hogy az Ashley Madisonon szereplő 37 millió regisztrált felhasználó közül csupán 12 ezer fiók tartozott valódi nőkhöz? A többi mint kiderült férfiak vagy robotok voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lebuktak a CoinVault zsarolóvírust író hackerek

vas szept 20 , 2015
A holland rendőrség letartóztatott két férfit Amersfoortban, Hollandiában, a CointVault ransomware, vagyis zsarolóvírus támadások ügyében. A rosszindulatú kampány 2014 májusában kezdődött és az idén is folytatódott, több mint 20 ország felhasználóit megcélozva. A Kaspersky Lab és a Panda Security is jelentős munkával járult hozzá a nyomozáshoz, amellyel segítette a holland […]

Friss, ropogós