Sose találod ki melyik cégeknél voltak a legjobb munkahelyek idén

tapsA Hilti, a Microsoft, és a Provident végeztek első helyen az Aon Hewitt idei legjobb munkahely felmérésében, amelynek során több mint 34 ezer munkavállaló mondta el véleményét munkahelyéről. Az Aon Hewitt MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a legjobb munkahelyeket a hiteles felsővezetés, a teljesítményközpontú kultúra, valamint a vonzó és hiteles munkáltatói márka különbözteti meg leginkább az átlagos vállalatoktól a felmérés alapján.

A legjobb munkahely felmérést 2014-ben már tizennegyedik alkalommal készítette el az Aon Hewitt. A kisebb, maximum 250 munkavállalót foglalkoztató cégek között a Hilti Hungária Kft. lett a legjobb munkahely, a második helyen a Milupa-Nutricia, a harmadik helyen pedig az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Kft. végzett.

A 250-1000 embert foglalkoztató vállalatok kategóriájában a Microsoft Magyarország Kft. lett az első, amelyet a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és az SAP Hungary Kft. követett. Az 1000-nél több alkalmazottal rendelkező cégek között a Provident Pénzügyi Zrt. lett az első, a Vodafone Magyarország Zrt. pedig a második. A Monsanto Hungária Kft. a termelés-gyártás iparág különdíját nyerte el – olvasható a közleményben.

Véleménygj5

Hogy lássuk, mennyire értelmetlen, felesleges és hamis a “legjobb munkahely” díjazása, arra had meséljek el egy tanulságos esetet. A gyermekét egyedül nevelő K. a világ legnagyobb szerencséjének gondolta, amikor felvették négyórás állásba. Tisztességes bért kapott, de terhelték is rendesen. Egy idő után azt vette észre, átlagosan hat órát dolgozik, hogy a folyamatosan növekvő feladatokat el tudja végezni. Egyre gyakrabban fordult elő, hogy csak késve ért az óvodába a csemetéért. De tűrt, mert a viszonylag korrekt bér mellett szép környezetben, kedves kollégákkal volt körülvéve. Történt egy nap, hogy behívatta a közvetlen főnöke, és újabb, rendszeres feladatot bízott rá. K. osztott, szorzott, hatványra emelt és gyököt vont, és kiszámolta, hogy így már napi 7-8 órányi munkája lesz. Nagy levegőt vett és azt mondta: Főnök, én itt négy órás állásban vagyok, de már így is napi hat órát töltök benn. Ezzel a feladattal minimum hét, de lehet, hogy nyolc órányira nő munkám. Szívesen el is végzem, de cserébe soroljatok át nyolcórás munkába! A levegő megállt az irodában. Nézd K., rengetegen állnak sorba a pozíciódra, ha ez így, ahogy van nem jó neked, és a mostani pénzedért nem vállalod a pluszmunkát, akkor keresünk mást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre van már digitális borlap is

hét dec 1 , 2014
Digitális borlapot fejlesztett a Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KIBU). A nyomtatott menüt kiegészítő megoldás először a fejlesztésben együttműködő Innio Borbárban segíti a minőségi borok iránt érdeklődőket a tájékozódásban, a választásban. A vendégek számára rendelkezésre álló világító, színes, mozgó elemekkel ellátott képernyőkkel, a folyamatosan frissülő információk nemcsak a […]
okostelefon

És még ez is...