Peking a kínai nagy tűzfal megerősítéséről: kinek, mi köze hozzá?

kinaxKínai belügynek minősítette a kínai tűzfalon kívüli internetes tartalmak elérésének korábbinál is nehezebbé tételét a felelős kínai minisztérium – adta hírül a South China Morning Post című hongkongi napilap nyomán az MTI. A kínai kormány internet-szabályozási politikájának lépést kell tartania az idők változásával, a technológia fejlődésével, hogy útját tudja állni a “nem megfelelő” információknak az ország internetező közössége felé – fogalmazott Ven Ku, az ipari és információtechnológiai minisztérium kommunikációért felelős igazgatója. Ven azt követően beszélt a témáról, hogy a múlt héten több nagy, a tűzfal megkerülését virtuális magánhálózatok (VPN) által lehetővé tevő szolgáltató is működésének zavaráról számolt be.

A VPN szolgáltatás használatával a Kína által nemkívánatosnak tartott tartalmak – így többek közt a Facebook, a Twitter közösségi oldalak, a YouTube videomegosztó, vagy az amerikai The New York Times című lap és a Bloomberg hírügynökség oldala – is elérhetők, azt az országban élő külföldi állampolgárok és cégek többsége használja. Az előírások szerint külföldi cégek számára VPN szolgáltatás nyújtása illegális, azt csak kínai vállalatok és kizárólag regisztráció után nyújthatnak az országon belül. Megfigyelők szerint a tűzfalhasználat szigorításának oka az, hogy mind több kínai állampolgár használja a VPN-szolgáltatásokat, jóllehet arányuk a több mint 640 milliós közösségben még elenyésző. A blokkolás a Kínában élő külföldieket és nemzetközi cégeket sújtja leginkább.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tajvan: megelégelték, hogy egyre többen halnak bele a videojátékokba

pén jan 30 , 2015
Pénzbüntetéssel, jogi eljárásokkal fenyegetik Tajvanon azokat a szülőket, akik nem szabnak határt gyermekeik televíziózásra és videojátékokra fordított szabadidejének – jelentette a helyi média nyomán az MTI. A tajpeji törvényhozás által a napokban elfogadott jogszabály azt is tartalmazza, hogy a két év alatti gyerekeknek teljesen meg kell tiltani az effajta – […]

És még ez is...