Pályacsúcsot döntött a munka.hu oldal

Bodó SándorMár több mint ötmilliószor jutottak a munkaerőpiaccal kapcsolatos hasznos információkhoz a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavaly áprilisban megújult hivatalos honlapjára kattintó vállalkozók és magánszemélyek — véli az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A munka.hu weboldalon jelenleg is csaknem hétezer állásajánlatot és mintegy ötvenmilliárd forint keretösszegű pályázati lehetőségeket érhetnek el az érdeklődők — jelentette ki Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. A honlap folyamatosan frissülő információkkal látja el a magyar munkaerőpiac szereplőit, naprakész tájékoztatást nyújt többek között a foglalkoztatáspolitikai intézkedésekről, támogatásokról és az igényelhető ellátásokról is. Kialakításánál fontos szempont volt, hogy tartalmában, kinézetében és használhatóságában egyaránt megfeleljen a kor elvárásainak, létrehozói átláthatóságra, egyszerűségre és közérthetőségre törekedtek. A portál célja nem pusztán az információk közzététele, hanem azok minél hatékonyabb átadása, eljuttatása a munkaerőpiac szereplőihez. A szakminisztérium az itt megosztott tartalmakkal is a munkaalapú társadalom kiépítését, megerősítését támogatja, a látogatottsági adatok szerint sikerrel — vélik a minisztériumban.

A honlapon részletesen megismerhetők a támogatási eszközök, az igénylésükhöz szükséges tájékoztatók, űrlapok. Önálló menüpontban böngészhetők a hazai munkaerőpiacot részletesen bemutató statisztikák, elemzések. A felhasználókat számos további eszköz segíti, ilyen például a térképes kereső az illetékes foglalkoztatási osztály megtalálásához, vagy az álláskeresési járadék várható összegét kiszámoló kalkulátor. Bodó elmondta: “a portál forgalma az Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásának köszönhetően jócskán megugrott. A júniusban indult program több mint félmillió kattintást, az összes látogatás tizedét hozta a felületre. A részleteket ismertető aloldal néhány hét alatt a portál második legkeresettebb eleme lett, egyedül a nyitóoldalon jártak többen”. Ebben a támogatásban főként a kereskedelemben, turizmus-vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban vagy szabadidő-ágazatokban dolgozók részesülhetnek, akik alkalmazott híján nem juthattak ágazati bértámogatáshoz. Az így elérhető 219 ezer forintos egyszeri támogatásra már mintegy harmincezren nyújtottak be igénylést, több mint hatmilliárd forint értékben – ismertette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csak szerényen! Egy istenről elnevezett kiberbiztonsági cég terjeszkedne a magyar piacon

vas jún 27 , 2021
Magyarországon terjeszkedik a dán etikus hackerek által alapított Heimdal Security. A társaság megelőzésen alapuló technológiája képes a még ismeretlen adathalász és zsarolóprogramokat is azonosítani. A Heimdal Security-t 2014-ben alapította egy dán, etikus hackercsoport, amely korábban kétszer is megnyerte a szektor szakembereinek kiírt világbajnokságot. A csapat a Defcon hacker világversenyen első […]
Heimdal

Friss, ropogós