Orosz agresszió: a BBC kivonul Oroszországból

BBC OrorszországBiztonsági okokból felfüggeszti oroszországi tevékenységét a BBC – közölte a brit közszolgálati műsorszolgáltató.

A döntést a BBC az Oroszországban a napokban elfogadott törvénnyel indokolta, amely alapján szabadságvesztéssel sújtható az orosz hadsereg műveleteire vonatkozó rémhírek terjesztése, valamint azzal, hogy az Ukrajna ellen folytatott háborúval összefüggésben blokkolták az orosz nyelvű hírportálját. Tim Davie, a BBC vezérigazgatója a közleményében hangsúlyozta: úgy tűnik, hogy az új orosz törvény a független újságírás folyamatát minősíti büntetendő cselekménynek, és így a BBC-nek nem maradt más választása, mint az, hogy átmeneti időre felfüggessze a BBC News hírszolgáltató részleg újságíróinak és az őket segítő személyzet tagjainak munkáját Oroszországban. Davie szerint az intézkedés arra az időre szól, amíg a BBC megvizsgálja, hogy milyen hatásai lehetnek “ennek a nemkívánatos fejleménynek”. A BBC vezérigazgatója hozzátette, hogy a BBC News orosz nyelvű hírszolgáltatása továbbra is működik Oroszország határain kívülről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az orosz tankok... illetve a bankok áttérnek a kínai UnionPay fizetőrendszer használatára

hét márc 7 , 2022
Több orosz bank bejelentette vasárnap, hogy hamarosan megkezdi a kínai UnionPay kártyaüzemeltető rendszerét használó kártyakibocsátást, amelyhez társul Oroszország saját Mir-hálózata. A kínai fizetőrendszerre való áttérésre azután döntöttek az orosz bankok, hogy a Visa és a MasterCard közölte: felfüggeszti oroszországi tevékenységét. A Visa és a MasterCard kártyái országon belül továbbra is […]
UnionPay bankkártya

Friss, ropogós