Orbán az Európai Bizottság digitális egységes piacért felelős alelnökével tárgyalt

Elismerően szólt a jelentős digitális fejlesztéseket szolgáló magyarországi programokról Andrus Ansip, a digitális egységes piacért felelős uniós biztos Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélésén – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Az egyeztetésen – amelyen részt vett Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos is – az EU digitális egységes piac kezdeményezéséről volt szó. Ehhez jól illeszkednek a magyarországi fejlesztések, így a Digitális Jólét Program is – hangzott el a találkozón. A digitális egységes piac az Európai Bizottság egyik legfőbb prioritása. A testület korábbi tájékoztatása szerint a teljes mértékben megvalósult digitális egységes piac előreláthatólag évente 415 milliárd euróval járulna hozzá a gazdasághoz és több százezer munkahelyet teremtene. Az Európai Unió e területen már számos fontos döntést meghozott: megszűntek a barangolási díjak EU-szerte, 2018-tól az EU más országaiba utazó uniós polgárok külföldön is hozzáférhetnek azokhoz a digitális tartalmakhoz, amelyekre hazájukban előfizettek, valamint a 700 MHz-es frekvenciasáv megnyílik az 5G hálózat és az új internetes szolgáltatások előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újabb kódolatlan hetek a MinDig TV-n

hét nov 13 , 2017
A Viacom, valamint az RTL Magyarország és az Antenna Hungária közötti megállapodások alapján, november során előfizetés nélkül lesznek elérhetők a MinDig TV felhasználók számára a Comedy Central és Cool csatornák. November 10 és 23. közötti időszakban 750 ezer MinDig TV háztartásban kódolatlanul lesz nézhető a Comedy Central, továbbá november 13-26. […]
televízió

És még ez is...