Mobil vírus evolúció: fejenként 3 fertőzési kísérlet

lifexA Kaspersky Lab szakértői közzétették az elmúlt évre vonatkozó mobil fenyegetettségi elemzésüket. 2013-ban a Kaspersky kutató közel 145 000 rosszindulatú mobil vírust azonosítottak, amely több mint háromszorosa az előző éves adatokhoz képest, amikor is mindösszesen 40 059 egyedi károkozót észleltek. A 2013-ban észlelt mobil vírusok 98,1 százalékával androidos készülékeket céloztak. Körülbelül négymillió rosszindulatú alkalmazást terjesztettek és használtak a kiberbűnözők, amellyel úgyszint az androidos készülékeket célozták. Összesen tízmillió rosszindulatú alkalmazást azonosítottak 2012 és 2013 között. Az első öt ország, ahol a legtöbb felhasználót támadták meg Oroszország (40 százalék), India (8 százalék), Vietnám (4 százalék), Ukrajna (4 százalék) és az Egyesült Királyság (3 százalék) területén azonosították.

A legtöbb mobil vírus a felhasználók pénzét célozta 2013-ban
A mobil vírusok módosult verzióinak célja az adathalászat, valamint a bankkártyás adatok lopása, amelyek száma 20 százalékkal növekedett. 2013-ban 2 500 banki trójai fertőzési kísérletet azonosítottak1, amelyeket sikeresen blokkoltak is. Az elmúlt évben a banki trójaik száma ugrott meg a legnagyobb mértékben, ugyanis 2013 elején még csak 67 ismert trójairól tudtak, míg 2013 végén ez a szám már elérte 1321 egyedi mintát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Stadiont százat, ezeret: már online is lehet jegyet venni

csü márc 6 , 2014
ShareTweetPinShareA Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója alapján a drukkerek a meccsjegy.mlsz.hu honlapon válthatják meg jegyeiket – bankkártyás fizetéssel. Az MLSZ reményei szerint az elővételi internetes belépővásárlás elterjedése nézőszám-emelkedést okoz majd. A hatályos jogszabályok szerint az NBI mérkőzéseire kizárólag névre szóló jeggyel lehet belépni az első osztályú bajnokiknak otthont adó, […]
stadion

És még ez is...