Online radarral oktat a Kaspersky

virusxEgyre fejlettebbek korunk kiber-bűncselekményei, ezért a Kaspersky Lab egy olyan online szolgáltatást indított, amely egy helyen mutatja be a vállalat által a legkifinomultabb kiberkampányokról összegyűjtött összes információt. A Célzott kibertámadások naplója elnevezésű projekt a cég Globális Kutató és Elemző Csapatának kutatási eredményeit jeleníti meg.

Minden egyes kibertámadást egy hajó képvisel az idővonalon: minél nagyobb, annál hosszabb ideig tartott a támadás. A hajó mögött lévő nyom mutatja az első malware minta azonosításától a kutatási projekt eredményének publikálásáig eltelt időt. A színátmenet jelzi az áldozatok számát. A szolgáltatás lehetővé teszi a különféle kiberkampányok közötti kapcsolatok felderítését, és olyan részletes információk megismerését velük kapcsolatban, mint a fertőzések földrajzi szórása, a kiberbűnözők célpontjai és az egyes támadások speciális jellemzői. A szűrő segítségével kategóriák szerint rendszerezhetők az incidensek, lehetővé téve az információk leszűkítését például az egy adott országban, magánvállalatokat érintő, bizonyos módszerek segítségével végrehajtott támadásokra.

„Négy évvel ezelőtt a célzott kiberkampányok még egyedi eseményeknek minősültek, manapság azonban minden évben egyre több ilyen incidenssel szembesülünk. Ezek már nem egyedi esetek, megtalálták speciális helyüket a kiberfenyegetések világában, és különleges odafigyelést igényelnek. Ez az oka annak, hogy elindítottuk ezt az új online szolgáltatást. Demonstrálni akarjuk vele a fejlett kiberkampányok méretét, továbbá eszközt kínálunk ezek növekedésének és kiterjedésének értékeléséhez. Egyedül 2014-ben a célzott támadások több mint 4400 áldozatát azonosítottuk a vállalati szektorban” — mondta Alekszandr Gosztyev, a Kaspersky Lab vezető biztonsági szakértője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gyanakodj, ha az ügyfélszolgálat hív!

hét dec 29 , 2014
Az ESET Radar Report a support csalásokra hívja fel a figyelmet. Az ilyen típusú támadások sajnos már évek óta zajlanak világszerte. A módszer lényege, hogy elsősorban az angol nyelvterületen élő gyanútlan áldozat kap egy telefonhívást, amelyben nem létező technikai hibára figyelmeztetik. Az eset apropója az, hogy az  amerikai fogyasztóvédelmi hatóság […]

Friss, ropogós