Nobel-díjas fizikus tart előadást a CSFK Csillagászati Intézetében

Sir Roger Penrose Nobel-díjas fizikusFebruár 2-án Sir Roger Penrose Nobel-díjas fizikus előadást tart a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézetében.

A fizikai Nobel-díjas angol matematikus és elméleti fizikus A termodinamika második törvénye: fekete lyuk szingularitásoktól a konform ciklikus kozmológiáig címmel tart előadást az intézet munkatársainak. Az eseményhez a kutatókon kívül a szakmai érdeklődők online csatlakozhatnak. Penrose fekete lyukakkal kapcsolatos elméleti munkásságát 2020-ban ismerték el fizikai Nobel-díjjal. Ugyanebben az évben Reinhard Genzel német és Andrea Ghez amerikai csillagászok a Tejútrendszer középpontjában található fekete lyuk megfigyeléséért kaptak megosztott fizikai Nobel-díjat.

Idén február közepén Jill Tarter, a SETI (földön kívüli intelligencia) kutatásának legendás alakja lesz a szemináriumsorozat előadója, az év folyamán pedig további Nobel-díjas előadók részvételére számítanak. A szakmai érdeklődők az intézet weboldalán található zoom-linken kapcsolódhatnak be Sir Roger angol nyelvű előadásába 14 órától.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Női kézitáskák – mely modellek divatosak ebben a szezonban?

pén jan 27 , 2023
Az idei szezon szerencsésen alakult a választék tekintetében. Talán még soha sem volt ennyire sokféle stílus és minta elérhető, mint most. Steppelt fazonok, fémes anyagok, állatminták, flitterek és persze rendkívül stílusos örök divat darabok uralják az idei táskatrendeket. Szinte alig lehet választani a sokféle szín- és formavilágból. Az alábbiakban bemutatjuk, […]
ecipo.hu

És még ez is...