Nincs 4K tartalom: négy tévhit amivel jó ha tisztában vagy

oldtvSok család időzíti karácsonyra a televízióvásárlást, a régi készülékek lecserélését. Az ünnepeket megelőző időszakban egymást érik a kedvezmények, megtalálni a tökéletes készüléket nem könnyű. Mielőtt vásárolni indulunk, nem árt tájékozódni a piac kínálatáról. Az LG segítségével most ezeknek járunk utána.

2. tévhit: Nincs 4K tartalom
Nem is olyan rég még videótékába jártunk, hogy onnan kölcsönözzünk ki filmeket. Akkoriban a DVD-tulajdonosok panaszkodtak arra, hogy épp az ő legmodernebb lejátszójukhoz nem lehet elég hollywoodi sikerfilmet elérni. Nem sokkal ezután a Blu-ray lejátszók tulajdonosainak lehetett okuk panaszra, hiszen az online filmkölcsönzők megjelenésével komoly versenytársat kapott az általuk választott technológia. Ezekben a médiaformátumokban az a közös, hogy kezdetben a filmstúdiók csak lassan kezdték alkalmazni őket.

A videostreaminggel ugyanakkor a tartalomszolgáltatóknak már nem kell elkötelezniük magukat egyetlen formátum mellett. Az online filmkölcsönzés piacán minden a sávszélességről szól. A szolgáltatók – mint a Netflix vagy az Amazon Prime – már kínálnak 4K tartalmakat csakúgy, mint a YouTube. Sőt, az eddig csak tévéműsorokat és filmeket „sugárzó” tartalomszolgáltatók már belevágtak saját tartalmak gyártásába is. A Netflixnél például a teljes originális tartalomkínálat mintegy húsz százalékát jelentik a 4K felbontású tartalmak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Virtuális gulágmúzeum készül Csehországban

sze dec 2 , 2015
Virtuális gulágmúzeumot készít a csehországi Archipelag Szövetség, a gyűjtemény jövő tavasztól látogatható. “A valódi gulágok maradványainak alapján számítógépes 3D technikával az interneten rekonstruáljuk a táborokat, azok egyes elemeit, a legkülönbözőbb használatai tárgyakat és mindezt virtuálisan látogathatóvá tesszük a világhálón” – közölte a cseh hírügynökséggel Stepán Cernousek, az Archipelag Szövetség elnöke. […]