Csak idő kérdése mikor halnak ki a hagyományos vezetékes telefonok

telefonA teljes hangcsatorna-számon belül a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 1,596 millió (az előző hónapban 1,621 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 737 ezer (az előző hónapban 731 ezer), míg az ip-alapú hangcsatornák száma 660 ezerre nőtt az előző havi 640 ezerről. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült száma 3,053 millió 2014. május végén. A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 56,2 százalékot jelent. Második helyen UPC áll 14,9 százalékkal, harmadik az Invitel 12,6 százalékkal, majd a Digi 9,7 százalékkal következik a sorban. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik.

Májusban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 30,29 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 64,29 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 245 millió, ip-alapon pedig 143 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 129,4 perc volt. A 2014. májusi adatok szerint az előfizetők a szolgáltató váltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében összesen 716 ezer számot hordoztak — áll az NMHH friss jelentésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kaspersky: tudjuk hol vannak a Galileo szerverei

csü júl 10 , 2014
Ma a Kaspersky Lab felderítette a Remote Control System (RCS) malware implantátumok irányítására használt nagyméretű nemzetközi infrastruktúra földrajzi elhelyezkedését, és eddig nem ismert trójaiakat azonosított, amelyek mind az Androidon, mind az iOS-en működnek. Ezek a modulok az RCS, más néven Galileo “legális” kémkedési eszköz részét képezik, amelyeket a HackingTeam nevű […]
szerver