Nem Magyarországot választotta a tajvani chipgyártó

Etron Technology chipNem Magyarországi helyszínen, hanem Nagyváradon nyit üzemet az Etron Technology tajvani chipgyártó vállalat.

A tajvani chipgyártó a CTPark Oradea Cargo Terminal ipari parkban bérelt ki egy 3600 négyzetméteres termelési csarnokot. „Hosszas elemzést követően az Etron úgy döntött, Romániában hozza létre az új egységét, hogy profitáljon az EU-s ügyfelekkel folytatott üzleti kapcsolatokból” — olvasható a CTP közleményében. Az 1991-ben alapított Etron Technology globális szinten is fontos piaci szereplő a chipek és integrált áramkörök gyártásában. A magyar-román határtól mintegy tíz kilométerre található nagyváradi üzem lesz a tajvani cég első európai termelési egysége. A CTPark Oradea Cargo Terminal az egyetlen, légi áruszállítási terminállal rendelkező ipari park Romániában. A 15 hektáron elterülő, 65 ezer négyzetméter összterületű logisztikai és termelési rendeltetésű épületekből álló komplexum a nagyváradi nemzetközi repülőtér közvetlen közelében található.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Több mint 165 ezer okosmérőt telepít az E.ON Hungária

pén ápr 5 , 2024
ShareTweetPinShareTöbb mint 165 ezer új okosmérőt telepít szolgáltatási területén az E.On Hungária. A szolgáltató 10,1 milliárd forintos beruházása az európai uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) programjának keretében, a magyar kormány előfinanszírozása mellett folyik. Guntram Würzberg, az E.ON Hungária csoport elnök-vezérigazgatója elmondta: az áramfogyasztást mérő hagyományos berendezéseket felváltó újgenerációs eszközök […]
Guntram Würzberg, az E.ON Hungária csoport elnök-vezérigazgatója

És még ez is...