Nem csak a hatóságok, a BalaBit is a világ legjobb hackereit keresi

hackerTöbb száz hacker jelentkezését várja a BalaBit az eCSI Hacker Playground névre keresztelt nemzetközi versenyre, amelyen a világ legjobb hackerei mérhetik össze tudásukat Észak-Amerikától Ázsiáig. A megmérettetés megnyitóját július 31-én a Las Vegas-i Black Hat USA konferencián tartja a magyar vállalat. A versenyre már több száz a világ különböző pontjáról érkező szakember regisztrált. Az online játék nem csak a konferencia résztvevői számára elérhető, bárki részt vehet, aki legális körülmények körött szeretne belekóstolni a hackerek világába. A szervezők nem titkolt célja, hogy a verseny eredményeit anonim módon kiértékelve egyedülálló térképet rajzoljanak, a leggyakrabban kihasznált sebezhetőségekről és azokról a módszerekről, technikákról, amelyekkel az informatikai támadások során legnagyobb valószínűséggel kísérleteznek az elkövetők.

A versenyre behatolás tesztelőket, it-biztonsági és egyéb magasan képzett informatikai szakembereket várnak, akik hivatásos formában, vagy szakmai érdeklődésből hobbiként napi szinten foglalkoznak informatikai sérülékenységek feltárásával, informatikai rendszerek tesztelésével. A verseny egy online wargame keretében zajlik majd, ahol a mindennapi életből vett példák, valódi informatikai rendszerekben is fellelhető sebezhetőségek alapján elkészített, különböző nehézségi szintű pályákat kell a résztvevőknek teljesítenie. A leggyorsabb és a legkreatívabb megoldásokat egyaránt díjazzák, ahogy értékes jutalmat kap kilenc kiválasztott ország legjobb hackere is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Canon ME20F-SH: teljes sötétben azért még nem megy

hét aug 3 , 2015
A Canon bemutatta az ME20F-SH professzionális, többfunkciós videokamerát, amely képes rendkívül alacsony megvilágítású környezetben is élénk színű felvételeket készíteni. Az iparágon belül páratlan, a négymilliót is meghaladó maximális ISO értékkel (+75dB) rendelkező ME20F-SH-t úgy tervezték, hogy a lehető legkisebb méretű legyen, ugyanakkor jó minőségű, professzionális szintű Full HD felvételeket lehessen […]
Kamera