Nem annyira egyértelmű, hogy ki minősül fogyasztónak, vagy kereskedőnek

vasarloA fogyasztói online vitarendezési rendelet (OVR) alapján bármely természetes személy, aki nem kereskedelmi, üzleti vagy szakmai célból vásárol meg árut, vagy vesz igénybe szolgáltatást. Például ha egy fodrászként dolgozó személy a szalonja részére vásárol például hajszárítót, akkor nem fog fogyasztónak minősülni, azonban ha saját használatra megvásárol egy televíziót, akkor igen.

Bármely természetes vagy jogi személy (akár magán akár állami tulajdonú), aki vagy amely kereskedelmi, üzleti vagy szakmai tevékenységi körét érintő célból kínál árut vagy szolgáltatást, akkor is, ha helyette vagy a nevében más személy jár el, kereskedőnek minősül. Például egyéni vállalkozó, vagy bármilyen cég a formájától függetlenül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fantomkép a mobiltelefont és készpénzt raboló kapucnis csibészről

vas jan 31 , 2016
A rendőrség gőzerővel keresi azt a férfit, aki megfenyegetett egy Józsefvárosban sétáló nőt, majd készpénzét és mobiltelefonját elvette. Az eset kapcsán szemtanúk jelentkezését is várják. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen férfi 2016. január 25-én 22 óra 46 perckor a Budapest VIII. kerület Vay Ádám utcában egy arra […]

Friss, ropogós