FKF: nincs itt semmi látnivaló, lehet továbbhaladni…

kuka-FKFA Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) a törvényi előírásoknak megfelelően működik, kötötte és köti meg szerződéseit – közölte a szervezet hétfőn az MTI megkeresésére. A cég a Mandiner reggeli cikkére reagált, amelyben arról írtak, hogy korrupciós botrányban érintett az FKF: a szervezet tanácsadójának „játszottak ki” egy sokmilliós tendert. A Mandiner értesülései szerint a vezérigazgató közeli ismerőse, egy – a közterület-fenntartónál korábban informatikai tanácsadóként dolgozó – férfi cége „többszörösen is törvényszegő módon” jutott sokmilliós megbízáshoz, amelynek keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhat tanácsot három szakértő. Mint írják, a férfi még a közbeszerzési pályázat előtt személyesen egyeztethetett a pályázati feltételekről az igazgatóval.

A Mandiner azt is megjegyezte, hogy a korábban az FKF ügyviteli rendszerének tanácsadójaként dolgozó férfi vállalata „a mostani korrupciós ügyön túl a főváros tulajdonában álló cégnél valóságos nyerőszériát tudhat magáénak” — írja az MTI. Ez utóbbi állítást nem igazán támasztják alá a társaség nyilvánosan elérhető eredményei. A SAS GROUP kft. az elmúlt öt évben 10-40 millió forint körüli forgalmat ért el, s egy év kivételével minden évben nyereséges volt. 2015-ben közepes évet zárt a kétfős társaság, 25,2 milliós forgalom mellett 10,1 millió forint üzemi eredményt ért el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hegyvidék: megdöbbentő mértékű a diákok internetes kiközösítése

ked aug 30 , 2016
ShareTweetPinShareEgy friss, a XII. kerület oktatási intézményeiben végzett felmérés megerősíti az országos kutatások eredményeit. Az iskolák mindegyikében arról számoltak be, hogy a diákok már találkozhattak az internet árnyoldalaival: jó néhányan láttak felkavaró, erőszakos tartalmat, vagy találkoztak egyértelműen visszaélés céljával aktivitást mutató más internetes felhasználókkal. Ennél kisebb, ugyanakkor mégiscsak megdöbbentő mértékben élhettek már […]

És még ez is...