Négy magyar társaság úgy nő, mint a gomba

Csuros-Balazs-DeloitteNégy magyar cég került fel a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 listájára, amely a közép-európai régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégeit rangsorolja; a tavalyi győztes Szállás.hu Kft. idén a dobogó harmadik fokán végzett. A kft. 1209 százalékos árbevétel-növekedéssel lett harmadik, rajta kívül a legjobb ötvenbe került további három magyar cég: a Gravity Research & Development Zrt. (466 százalékos növekedéssel a 25. helyre), a GPS Tuner Kft. (452 százalékos bővüléseel a 26. helyre) és az Unas Online Kft. (240 százalékos növekedéssel az ötvenedik helyre). Utóbbi három cég először szerepel a Deloitte Technology Fast 50 listáján. Csűrös Balázs, a Deloitte Technology Fast 50 magyarországi programvezetője elmondta: bár az átlagos növekedési ütem az előző évi, csaknem 700 százalékról 560 százalékra lassult, ez továbbra is kiemelkedően magas érték.

A Deloitte az úgynevezett Rising Star kategóriában azokat a “fiatal” cégeket is szerepelteti, amelyek az 50-es listára még nem kerülhettek fel, de az elmúlt három évben mutatott látványos árbevétel-növekedésük arra utal, hogy a közeljövőben oda kerülhetnek. Az idei győztes a Codewise, egy lengyel szoftvergyártó lett kimagasló, 4555 százalékos növekedési ütemmel, a második egy szintén lengyel szoftvercég lett, és a tizedik helyre egy magyar cég, az EXTRICO Systems Hungary Zrt. került, 96 százalékos növekedéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tovább csökkentek a táblagép-eladások

hét nov 2 , 2015
2015 harmadik negyedéve sorban a negyedik egymás után, amikor csökkennek a világpiaci táblagép-eladások – közölte csütörtökön az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési kutató intézet. A harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 12,6 százalékkal 48,7 millióra csökkentek a világpiaci táblagép-értékesítések. Az IDC 2014 végén 581,9 millióra becsülte […]