Tovább csökkentek a táblagép-eladások

tablet2015 harmadik negyedéve sorban a negyedik egymás után, amikor csökkennek a világpiaci táblagép-eladások – közölte csütörtökön az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési kutató intézet. A harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 12,6 százalékkal 48,7 millióra csökkentek a világpiaci táblagép-értékesítések. Az IDC 2014 végén 581,9 millióra becsülte a globális táblagépállományt, ami a 2013. végi mennyiséghez képest 36 százalékos növekedésnek felelt meg. Az állomány növekedésének üteme azonban egyre lassul, miután már százmillió feletti állománnyal telítődtek a fejlettebb piacok, az észak-amerikai, az európai és az ázsiai-csendes-óceáni.

Vigaszág
Növekszik a kereslet a leválasztható billentyűzettel rendelkező, táblagépként és notebook gépként is használható készülékek iránt – állapítja meg jelentésében az IDC, jelezve, hogy a notebook/táblagép-hibridek jelenleg egy számjegyű százalékos piaci részesedése az elkövetkező 18 hónapban erőteljesen növekedhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elkészült a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat fejlesztése

hét nov 2 , 2015
Befejeződött a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) fejlesztése, az Elektronikus Közigazgatási Program (EKOP) keretében 3,2 milliárd forintos költségvetéssel megvalósuló projekt hivatalosan október utolsó napján zárul – jelentette be Teller Gábor, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. projektvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón. A teljes összeg 85 százaléka volt uniós támogatás, a kisebb hányadot nemzeti […]
optikai kábel

Friss, ropogós