Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXIX.

matematika, matek, egyenlet

  • Egy magyarországi kutatás szerint míg a negyven éves és idősebb korosztályban csak a netezők valamivel több mint fele használ okostelefont, addig a harmincasoknak mintegy nyolcvan, a harminc évesnél fiatalabbaknak pedig 87 százaléka.
  • A Cisco előrejelzése szerint Kelet-közép Európában 2014 és 2019 között az ip alapú adatforgalom ötszörösére bővül, ami 35 százalékos éves növekedési ütemet jelent.
  • Az előfizetéses tévépiac világszinten túllépte a 900 milliós előfizetői számot 2015 első negyedévében, ami 48 százalékos lakossági lefedettséget jelent, így azért van még terjeszkedésre lehetőség, főleg a fejlődő piacokon. Az ABI piackutató cég szerint a jelenlegi adatokból kiindulva várható, hogy 2017-re a világ háztartásainak fele él majd valamilyen előfizetéses tévészolgáltatással, ami egymilliárd előfizetőt jelent.
  • A Kaspersky Lab termékei 50,077,057 esetben riasztottak adathalászat észlelése miatt, amely 1 millióval több, mint az előző negyedévben.
  • A Symantec 20. Éves Internetbiztonsági Jelentése (ISTR) szerint az adatszivárgások száma 23 százalékkal nőtt tavaly óta.
  • Egy friss felmérés szerint, az interneten valaha vásárlók közel egyharmada rendelt online valamilyen szolgáltatást, ők az utóbbi egy évben átlagosan 58 500 forintot fordítottak ilyen célra. A korábbi évekhez hasonlóan a szolgáltatást online vásárlók közül a legtöbben szállást foglaltak (47 százalék), belépőt (36 százalék), illetve menetjegyet (34 százalék) rendeltek a világhálóról.
  • Az NRC adatai szerint Magyarországon a 18 és 75 év közötti internetezők 61, a teljes lakosságnak pedig 39 százaléka intézi online a banki átutalásait. Emellett az internetezőkön belül 23 százalék, a teljes lakosságon belül 15 százalék azoknak az aránya, akik az elmúlt egy évben bankkártyával fizettek az interneten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Összefogás az eltűnt személyek felkutatásáért

csü júl 30 , 2015
Háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá az Országos Rendőr-főkapitányság, a Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület, valamint a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezetek célja, hogy hatékonyabbá tegyék az eltűnt személyek felkutatását, és kidolgozzák a GPS és GSM alapú nyomkövető rendszerek alkalmazásának újabb módszereit, illetve, hogy az ország […]

És még ez is...